Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » "Diétás" étrend kellene...

"Diétás" étrend kellene tudtok ilyet? (Lent kifejtve)

Figyelt kérdés

21 éves férfi vagyok és most kezdem el az edzőtermi súlyzózást. Nem tudtok olyan oldalt, ahol találok az edzés mellé valami zsírégető, szénhidrát és fehérjepótló étrendet? 65kg vagyok és sacc/kb 178 magas. (Túl könnyű csontú vagyok, a súly ne tévesszen meg...)

Tudom a google a jó barátunk, de egyenlőre csak női étrendeket találok :D

2013. febr. 25. 13:33
 1/2 YourDestiny ***** válasza:

[link]

Ha női étrend, akkor női étrend. Fehérjéből többet viszel be az írtnál, és jó.

2013. febr. 25. 13:50
 2/2 YourDestiny ***** válasza:

Hozzáfűzök még egy keveset. Én mondjuk mindig saját magam raktam össze az étrendemet, nem weboldalak mondták meg helyettem. Tisztában vagyok azzal, amivel tisztában kell lennem, így tudom, hogy például szálkásításkor mit szabad enni, és mit kell kizárni az étrendemből. Ilyenkor veszed ezt az oldalt...

[link]

és az étrendben helyet kapó dolgoknak kiírod a tápanyagtartalmát. Aztán összerakod az étrended úgy, hogy többször egyél egy nap kisebb mennyiségben, és ne fordítva.

Az irányadó napi legyen min. 2-2,5g/testtömegkilogramm fehérje, 2g/ttkg szénhidrát (ha ez sok, lehet csökkenteni) és 0,5g/ttkg zsír. Ehhez jön a súlyzós edzés és a kellő mozgás, például futás vagy egyéb hasonló tevékenység.

Néhány főbb fehérjeforrás: sovány húsok, tojás, sovány túró. Utóbbit utolsó étkezésnek javaslom, ha egyedül nem ízlik, light joghurttal.

CH - én reggelre többnyire zabpelyhet szoktam (szintén light jogival), egész jól feltölt. Ebédhez többnyire rizst vagy barnarizst.

Egyél sok zöldséget, ellenben kevés gyümölcsöt. Ne csak a cukros és zsíros ételt, de a cukros vizeket is töröld a mindennapjaidból. A tejjel is óvatosan. Ha muszáj, akkor max. reggel menjen pl. zabpehely mellé.

Remélem segítettem. Üdv.

2013. febr. 25. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!