Kardio, hogyan?
Szeretnék venni bérletet edzőterembe, de nekem fogynom kéne, szóval csak kardioznék.
Futni nem szeretek, pláne hosszútávon nem, de tudom, hogy azt kéne. Az tényleg nem jó, ha gyorsan sétálok 40-60 percet? Muszáj váltogatni, hogy séta-futás-séta-futás? Váltott tempóból kevesebb elég?
csak fogynod kellene?:)
a súlyzós edzés több kalóriát éget,mint egy ugyanannyi ideig tartó aerob edzés,uh alapból rossz a megközelítésed,ha a kalória égetés a célod.
a kardió meg szív érrendszeri,állóképességi edzés,amikor olyan szintű igénybevételnek teszed ki a tested,hogy a hányás kerülget és 180-200 körüli a pulzusod,ájulás közeli állapot,a savasodási küszöb maximális kitolásával.
de persze te döntesz.
menj le sétálgatni és a pulzusod tartsd 120 körül.
ha csökken,akkor erősíts bele.
a semminél lényegesen jobb és ha nem is "fogyaszt" önmagában,mert ahhoz kaldef sem árt,legalább mozogsz valamit.
a megfejtés meg ha már lémész-
40-50 perc egész testes súlyzós edzés és a végén 40 perc körüli aerob séta fika a már említett módon.
a semminél a séta is jobb gyors tempóban..aztán majd úgyis ahogy hozzászoksz fel fogod emelni lassú kocogásra
ha nagyon nem szeretnél futni akkor ott van még az elliptikus sífutó is,az is kardio mozgás,megmozgat,de nem futás
hát nekem eddig mindig azt mondták, hogy fogyáshoz csak a kardio elég.
itthon van ilyenem [link]
de erre meg azt mondták, hogy nem jó... most teljesen össze vagyok már zavarodva.
persze emellett az étkezésre is figyelek, tudom, hogyha telezabálom magam minden hülyeséggel és futok, akkor nem fogok fogyni. :D
Na várjunk, van itt egy-két félreértés.
A kardio edzés az lehet aerob és anaerob tartományban. Aerobnál kb 130 alatt van a pulzus. Ezt kb 40-50 percig kellene végezni. De mehet anaerob tartományú kardió edzés is. A köznyelvben már csak az a magasabb pulzusú (anaerob) edzést nevezik kardiónak, az alacsonyabb pulzusút pedig aerob edzésnek.
Mindkettő jó, de hosszabb anaerob edzésnél már izomvesztés is van. Tehát a kardió edzések (amik magasabb pulzussal végzendők) rövidebbek, kb 20-30 percesek. Itt még nem lesz izomvesztés.
A kis stepper géppel nagyon nem tudod feltornázni szerintem a pulzusodat anaerob tartományba, így mehet azzal simán vagy 50 perc.
Fogyni akkor fogsz, ha a napi kalória beviteled kisebb lesz, mint amennyit elhasználsz. Hiába edzel te bármennyit, ha nem leszel kalória deficitben, akkor nem lesz fogyás. Ez ilyen egyszerű, tehát függ az étrendtől is a siker.
de akkor 20-30 perc futás/kocogás helyett jó 40-50 perc gyors gyaloglás?
étrendre alapból figyelek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!