Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mitől van a testépítésben...

Mitől van a testépítésben lázongás az osztott edzésterv ellen?

Figyelt kérdés
Mert a neten sok olyan blog készült, ahol az osztott tervet negatívan állítják be, még a teljes testet egekig magasztalják. Hogy pl. jobban épít tömeget stb. Mitől van ez, illetve igaz-e?
2013. febr. 22. 07:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Én nem látom ezt a lázongást. Nyilván van pár cikk erről, de eddig is ez ment. Pl a tesztoszteron.hu oldalon mindig is a teljes testest éljenezték. Egyébként nincsenek kőbe vésett edzéstervek, mindenkinél más válik be. Sőt, érdemes néha változtatni. Én osztott edzésterv szerint edzem, de időnként nem árt egy kis variálás.

Itt van erről egy jó cikk:

[link]

2013. febr. 22. 07:16
 2/4 aikiboxer ***** válasza:
Én csak fegyencedzek, és lehet, hogy nagyon lassú vagyok, de nekem nincs napi 3 órám arra, hogy mindent végigcsináljak. Egy testépítőnél, aki több izomcsoportra és sokkal több gyakorlattal dolgozik, gondolom még rosszabb a helyzet. Feltételezem, hogy bőven elég (időben) iskola vagy munka után egy nap csak a test egy részét edzeni.
2013. febr. 22. 09:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Teljes testesnél általában csak egy gyakorlat megy egy izomcsoportra, hiszen tényleg órákig tartana az edzés több gyakorlattal, ráadásul nem regenerálódnál a következő edzésig.
2013. febr. 22. 09:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez egy olyan dolog, hogy kinek mi válik be.

Kezdőknél, az első 1-2 hónapban például érdemes a teljes testes edzést folytatni, izomcsoportonként 1 gyakorlattal, hogy a test megszokja a terhelést, és nem egyből 3-4 gyakorlattal ugrunk rá 1 izomcsoportra.

Később érdemes az osztottra váltani, hiszen itt már egy izomcsoportra több gyakorlat megy, jobban meg kell dolgoztatni.

Különben nem egy testépítőtől hallottam (még olyantól is, aki versenyez), hogy 90%-ban bontott edzésterve van, de van olyan hét, amikor egyszer-egyszer teljes testet edzést csinál.

Szóval kinek mi...:)

2013. febr. 22. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!