Milyen sportot válasszak ha fogyni szeretnék? Bővebben lennt.
20 éves lány vagyok, 73 kg.
2 hónap mulva már be tudnék fizetni valami fitness terembe, edző terembe, női sportra, vagy mit tudnátok ajánlani?
10 kilót szeretnék fogyni, itthon is edzek és tornázok de nem az igazi.
Milyen edzést ajánlotok?
Köszi a válaszokat!
Kedves Glissade! K&rvára megcsináltam a heti 5szöri 1 órás edzésemet :) Ma tudtam le az 5.napot.
Az étkezés része nagyon rendben lesz nálam, mindenre oda figyelek gondosan. Ez nem csak egy hétig fog tartani hogy "én most pedig le fogok fogyni" hanem kitartóan végig fogom csinálni akár heti 5ször 1 órás edzéssel.
Gondoljatok bele hogy nekem a legnagyobb álmom fog valóra válni ha lefogyok.
Én nem azt kivánok hogy legyek milliomos, legyen örök életemben boldog, csupán csak annyit hogy legyek 10 kilóval könnyebb.
Akin nincs plussz 10 kiló felesleg az bele sem tud gondolni hogy mekkora dolog ez.
Ja és még annyit, hogy folytatom tovább :)
Heti 7 óra mozgás kell minimum, ennek a zöme séta, gyaloglás. Sok alacsony intenzítású mozgás kell. Tehát ha nagyon muszáj mozognod, akkor járj gyalog, lépcsőzz. Heti 5 óra intenzív mozgás a krónikus kardió kategóriába tartozik, ezt vagy nem tudod rendesen csinálni, vagy ártasz magadnak vele.
Kell intenzív erőedzés, hetente legalább kétszer, jobb háromszor pihenőnapokkal.
Kell még hetente 3-szor pár perces Tabata szerű edzés, ez lehet bringa, sprint, ugrókötél, bármi, a lényeg az, hogy az 5. perc végére elátkozz engem a hülye tanácsomért.
Egy ilyen program (sok alacsony intenzitású mozgás, nagyon kevés nagyon intenzív intervallum tréning + erőedzés) hatásos és életformaszerűen tartható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!