Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szeretnék erősödni. Hogy...

Szeretnék erősödni. Hogy álljak neki?

Figyelt kérdés

Semmit nem tudok a témáról... :/

Menjek el edzőterembe?

20f vagyok, magas, 188. Van rajtam pár kiló felesleg (tényleg nem sok), de ez nem zavar, inkább csak az, hogy nagyon vékony és nagyon gyenge vagyok.

2013. febr. 20. 23:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
ha az erő érdekel,akkor kettlebell edzésre nézz le.
2013. febr. 21. 00:03
 2/14 A kérdező kommentje:

nem találok nálunk ilyet :/

(Kaposvár)

2013. febr. 21. 00:09
 3/14 anonim válasza:
Fegyencedzés és a Meztelen harcos című könyveket ismerem, ezekhez nem is kell (sok) eszköz, szerintem sok jó infót tartalmaznak, és edzőterem sem kell feltétlenül ezekhez.
2013. febr. 21. 00:24
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ha elmegyek edzőterembe, akkor ott tudnak segíteni mindenben?

Edzésterv mellett gondolok itt pl. étrendre, meg nem tudom, hogy mi van még.

Azt nyilván megmutatják, hogy kell helyesen csinálni a gyakorlatokat. Talán ez lenne a legfontosabb nekem.

Mindenképp elmegyek megérdeklődni a dolgokat, hátha tudnak ajánlani valamit ilyen téren :)

2013. febr. 21. 00:48
 5/14 anonim ***** válasza:

persze.

3ezres órabérért megmutatja neked a személyi edző és ír egy étrendet is.

és jah.

én sem találtam neked kettlebell edzést kaposváron.

2013. febr. 21. 00:55
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Hát gondolom, hogy drága... :/

Na mindegy... akkor most már van egy kis kiindulási alapom, ezért jöttem ide! :)

2013. febr. 21. 01:37
 7/14 anonim ***** válasza:

Ha kiindulási alapot szeretnél, akkor olvasd el pl. Bunny sárga kapszuláját, vagy az ezer másik táplálkozásról szóló könyv/cikk egyikét.

A konditerem jó, de szerintem az ágyura verébbel példája, ha a te eseted nézzük. Menj el először futni, csinálj otthon alap tornagyakorlatokat, aztán ha ez megy kb 2 évig, mehet a többi is.

2013. febr. 21. 02:18
 8/14 anonim ***** válasza:
11%

"r olvasd el pl. Bunny sárga kapszuláját,"

Hát nem tudom, mennyire érdemes annak a mintabunkónak elolvasni bármiét is. Az az ember egy kulturálatlan bunkó, akinek kb. 2 osztálya van. Már ha egy arra az emberre gondolok, aki "tanácsokat" szokott osztogatni az egyik testépítő oldalon.

Amúgy ha erősödni szeretnél, akkor űzz olyan sportokat, amik valóban erősítenek és nem kondiizmokat csinálnak. Ilyen pl.: futás, kerékpározás, favágás, stb..

2013. febr. 21. 05:33
 9/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, menj le nyugodtan terembe és kezdj el egy három napos, teljes testes, átmozgató edzésterv alapján edzeni, szabályosan, bemelegítéssel, stb.

A súlyzós edzés mellé mehet heti pár aerob edzés is, kocogás, bicaj, stb.

Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzés kell 2 hónapig:

[link]

Majd végezhetsz utána 1-2 hónap un. A-B-A, B-A-B edzést:

[link]

Utána válthatsz heti 3-4 napos osztott edzésre, ahol már heti egyszer dolgoztatunk meg egy izomcsoportot, de akkor keményen és több gyakorlattal.

[link]

[link]

De ezek csak minta edzéstervek, tehetsz be más gyakorlatokat is, sőt, hetente érdemes mindig valamit változtatni.

Legyen mellé tömegnövelő étrended, mert fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag:

legyen napi 2-2,5g x testtömegkg fehérje és 5-6g x testtömegkg szénhidrát (ch). Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.

ch:zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiőrlésű tészta, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség

zsír: omega3, lenmagolaj.

mintaétrendek: [link]

2013. febr. 21. 07:18
 10/14 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, mennyire érdemes elolvasni annak bármijét is, aki szerint vannak "kondiizmok"...
2013. febr. 21. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!