Ha a tömegnövelő időszakomban vagyok, akkor milyen fehérjedús ételeket egyek?
Gondolok itt már kész termékekre... kefir, túró, joghurt, stb, stb, ezekből milyen fajtát, hány g fehérjéset?
Lány vagyok.
Köszönöm!
Állatokat.
A kefir, joghurt egyik sem tartalmaz jelentősebb mennyiségű fehérjét, ráadásul nem alkalmasak emberi fogyasztásra.
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Nőknek 3-4g x testtömegkg ch!
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Jól van, jól van :)
Olvastam másik kérdésnél a sovány túrót... gondolom akkor az a megfelelő :)
Edzés után mennyit, hány g-ot? (mennyi fehérje legyen benne?)
Lefekvés előtt/ kelés után is kell?
Túrót lefekvés előtt egyél, mert akkor kell lassú felszívódású fehérje, a kazein, ami éjszaka sokáig táplálja az izmokat.
Reggel: zabpehely+ protein, majd 3 óránként csirke-rizs-zöldség jellegű kaják (lehet hal-krumpli stb, nem írom le mindet), majd edzés után egyből protein + neked 30g dextróz, majd rá 40-50 percre megint csirkés kaja és este sovány túró.
Több jó fehérjekészítmény van: Whey c6, Stillmass 6:3:1,Myprotein koncentrátum, Scitec 100% whey prof, Twinlab whey fuel, California fitness 100% whey, Biotech nitro pure whey gold, Dymatize elite whey, VPX Syngex, Nutrend whey core 100, stb
Egy példa az edzés utáni fehérjebevitelre:
Edzés után testtömeg x 0,5g fehérjemennyiség kell. Tehát pl, ha vagy 70kiló, akkor neked egyből edzés után kell 35g fehérje. De mivel a fehérjekészítményed nem 100%-ban tartalmaz fehérjét, így ezzel is számolni kell. Tehát egy 80%-os proteinkészítményből kb 45g-ot kell kimérni, hogy 35g fehérjéhez juss.
egyél ami jólesik ha nem vagy profi versenyző aki épp versenyre alapoz fölösleges számolgatni
ha éhes vagy eszel és ennyi.
én sose nem nézem h a tej meg joghurt nem jó ahogy itt mondják, eszem amit megkívánok, mi értelme van lemondani ilyen kajákról főleg ha tömegelsz
régen a muscle dev....újságban volt némelyik híres testépítő sztár étrendje hát ott aztán a pizzatól kezdve a cola fehérje keverékig volt ám minden!!
főleg tömegnövelésnél
pl jay cutler első versenyeire jogyhurt cswirkemell kombóval készült nem volt túl jó később rizs lett belőle csirkével
jah és ronnie étrendjét v king kamali étrendjét inkább ne , mi??
volt h 1 liter tejet öntött magába pl ronnie bevallotta az interjúban h kétnaponta lemegy neki egy túrótorta
Az említett tejes sz.arok (bocsá', ételek) segítik a tömegelést a növihormon tartalmuk miatt.
Just sayin'...
Cutler-ék amúgy sem kevés növit tolnak, az már nem oszt nem szoroz náluk. És növi hormonnal azért egyszerűbb szálkásnak maradni még sz@r étrenddel is.
De mindegy, nem ez a lényeg. A kérdezőnek én tisztább kajálást ajánlok, amivel nem zsírban fog növekedni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!