Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Rotátor köpeny sérülés! Meg...

Rotátor köpeny sérülés! Meg akarok gyógyulni, és nem akarom hogy újra előforduljon! Jól csinálom?

Figyelt kérdés

1 hónapra szüneteltetem az edzést mert most már nem csak a bal vállam fájdogál kicsit edzés közben némely gyakorlatnál, de már a jobb is pár napja fáj, de az AKKOR IS HA nem edzek... :( Most is kicsit... Ahogy megnyomogatom a felkarcsontot érzem hogy arrébb csúszik és belenyilall olyankor. A bal nem volt vészes azzal vigyáztam de a jobb most nagyon betett...

-1 hónap szünet, csak lábazni/hasazni fogok, de csak olyan gyakorlatot amihez nem kell felsőtest

-van itthon Proenzi 3 1 hónapig kitart ha napi 2őt szedek be, halolajból meg napi 3-at mondjuk (annyi van)

-ha elkezdem az edzést csak kisebb súlyokkal

De nem tudom milyen mozgásokat csinálhatnék amivel gyorsíthatnám a gyógyulást, vagy milyen gyakorlatok vannak amik ettől még elvégezhetőek kis súllyal? Azokat tom hogy mik azok amik váll gyilkosok.

És mennyi izmot veszíthetek ennyi idő alatt?? Mennyire garantált a gyógyulás? Vegyek még egy ízület védőt, és 2 hónapra álljak le? :S Pedig olyan izgatott voltam hogy most megyek először az egyetemi kondiba...

2013. febr. 11. 01:19
 1/8 A kérdező kommentje:
jah és napi 8-10g c vitamin
2013. febr. 11. 01:20
 2/8 Dogmatix91 ***** válasza:
Kurkuma, gyömbér még mehet. Én úgy tudom, hogy a váll nem igazán jön rendbe sose teljesen. Egy dokinak azért én megmutatnám.
2013. febr. 11. 07:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Jókat írtál!

Plusz mehet hagyományos kínai orvoslás: akupunktúra és gyógytorna, akár egy hagyományos gyógytornász is segíthet (gondolom) de Budapesten van direkt Ín-izom-velő torna amit mind megelőzés mind pedig terápiás jelleggel ajánlott gyakorolni.

2013. febr. 11. 08:12
 4/8 anonim ***** válasza:
ezen az alternatív gyógymódok és növények sz*rt se segítenek. Konkrétan ízületi, mechanikai összeütközésnek, nyírásnak tetted ki az ízületedet, tehát ezen kívülről bevitt dolog minimálisan fognak javítani. 2 fő eset szokott előfrdulni nagy gyakorisággal a testépítőknél: az egyik a supraspinatus izom sérülése, amely hozzádörzsölődik az acromion-hoz, a vállcsúcshoz. Tipikus ez, ha valaki lefele dönti a karját oldalemelésnél, vagy állig húzást alkalmaz. Ez a két gyakorlat kinyírja a supraspinatust. Ez az izom az oldalsó delta alatt helyezkedik el, és mivel nem látható, azt gondoloják a gyúrósok, hogy nincs is. Csak akkor tudják meg, hogy van, miután csak fájdalommal tudják felemelni a karjukat. És mivel a vállízület a legfontosabb ízület a felsőtesten, így minden hátizom, mellizom, vállizom gyakorlatnál érezni fogod, de még a kargyakorlatoknál. A másik eset a bicepsz hosszú fejének inának kikerülése a medréből. Ez kisugárzó fájdalommal jár. Először egy ortopéd orvost keresnék fel, ez beutaló köteles, majd 1x igénybe vennék egy hozzáértő személyi edzőt (akár engem), és ő segít hatékony és normális vállgyakorlatokat összeírni, amik nem cseszik szét a vállízületedet.
2013. febr. 11. 10:24
 5/8 anonim ***** válasza:

Még szerencse, hogy például az akupunktúra nem alternatív, hanem elsődleges orvosi gyógymód.

Ahogyan a táplálkozás sem 'alternatívája' semminek.

2013. febr. 11. 10:54
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm. de különben az is lehet hogy csak meghúzódott, vagy ilyesmI? Megyek orvoshoz
2013. febr. 11. 13:55
 7/8 A kérdező kommentje:
amúgy csak begyulladt a jobb semmi baj már jobban van :P
2013. febr. 13. 22:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Na, éljen! :)
2013. febr. 13. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!