Rotátor köpeny sérülés! Meg akarok gyógyulni, és nem akarom hogy újra előforduljon! Jól csinálom?
1 hónapra szüneteltetem az edzést mert most már nem csak a bal vállam fájdogál kicsit edzés közben némely gyakorlatnál, de már a jobb is pár napja fáj, de az AKKOR IS HA nem edzek... :( Most is kicsit... Ahogy megnyomogatom a felkarcsontot érzem hogy arrébb csúszik és belenyilall olyankor. A bal nem volt vészes azzal vigyáztam de a jobb most nagyon betett...
-1 hónap szünet, csak lábazni/hasazni fogok, de csak olyan gyakorlatot amihez nem kell felsőtest
-van itthon Proenzi 3 1 hónapig kitart ha napi 2őt szedek be, halolajból meg napi 3-at mondjuk (annyi van)
-ha elkezdem az edzést csak kisebb súlyokkal
De nem tudom milyen mozgásokat csinálhatnék amivel gyorsíthatnám a gyógyulást, vagy milyen gyakorlatok vannak amik ettől még elvégezhetőek kis súllyal? Azokat tom hogy mik azok amik váll gyilkosok.
És mennyi izmot veszíthetek ennyi idő alatt?? Mennyire garantált a gyógyulás? Vegyek még egy ízület védőt, és 2 hónapra álljak le? :S Pedig olyan izgatott voltam hogy most megyek először az egyetemi kondiba...
Jókat írtál!
Plusz mehet hagyományos kínai orvoslás: akupunktúra és gyógytorna, akár egy hagyományos gyógytornász is segíthet (gondolom) de Budapesten van direkt Ín-izom-velő torna amit mind megelőzés mind pedig terápiás jelleggel ajánlott gyakorolni.
Még szerencse, hogy például az akupunktúra nem alternatív, hanem elsődleges orvosi gyógymód.
Ahogyan a táplálkozás sem 'alternatívája' semminek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!