Segít nekem valaki összeállítani egy edzéstervet? 17/F
185 centi és kb. 75 kg vagyok, étrendem rendben van, nyárig szeretnék tömeget növelni és izomzatot fejleszteni főleg hasra, mellre, karra és hátra (természetesen utána is folytatnám).
Nagyjából úgy gondoltam el, hogy heti 4 nap edzés 2x2re felosztva például hétfő:A kedd:B szerda:pihenő csütörtök:A péntek/szombat:B, és a felsorolt 4 izomcsoportot kettesével edzeném, heti kétszer.
Szerintetek ez hogy lenne megoldható? Hogy párosítsam az izomcsoportokat? Tud valaki konkrét edzéstervben segíteni? Nézegettem különböző honlapokat (pl: shop.builder) de az ott található edzésterveket hiányosnak és össze-visszának találtam.
Lábra is kellene edzeni.
kezdőknek először 2 hónapig teljes testes 3 napos edzés kell:
Majd lehet után osztott edzésre váltani. Célszerű először egy kétfelé osztott edzést végezni, un. A-B-A, B-A-B edzésrendszerben:
Ezután mehet a teljesen osztott edzés, ahol már egy izomra 3-4 gyakorlat is mehet (kisebb izmokra 2-3, nagyobbakra 3-4), így egy héten egy izomcsoportra már csak egyszer edzünk, hogy megfelelően tudjunk regenerálódni.
Naturálban maradjunk 3 vagy 4 napos edzésnél:
Köszi!
Lábat azért hagytam ki mert rendszeresen futok/focizok stb. és nekem annyi elég.
Mit gondolsz, ezekből melyik a legjobb? Te milyet csinálsz?
Én 4 napost edzem, teljes osztottat, kb, mint az utolsó link, de variálom 6 hetente.
Neked kellene még váll is, nem csak láb.
De tessék, írtam neked poénból egy láb és vállmentes edzéstervet:
A1 nap. mell-has:
fekvenyomás, fekvenyomás döntött padon egykezes súlyzókkal, tárogatás.
bicepsz:állva kétkezes súlyzóval, scott pados bicepsz egykezes súlyzóval
A2 nap: fekvenyomás kétkezes súlyzóval döntött padon, fekvenyomás egykezessel sima padon, tolódzkodás
Bicepsz: állva egykezes beforgatós bicepsz, állva franciarúddal, kalapácsbic.
has: hasprés, lábemelés
has: hasprés, lábemelés függeszkedve.
B 1 nap: hát: húzódzkodás szélesen mellhez, evezés kétkezes súlyzóval, felhúzás
tricepsz: fekve homlokraengedés, ülve egykezesssel tarkóhoz engedés, hátsótámaszos tolódzkodás
B2nap: lehúzás csigán mellhez, egykezes evezés, hipernyújtás.
Tricepsz: csigás letolás, állva kétkezessel tarkóhoz engedés, lórugás.
mindenből 3 sorozat, sorozatonként 8-10 ismétlés, kivéve has, ott mehet több ismétlés: 20-30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!