Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Reggel vagy este végezzek...

Reggel vagy este végezzek súlyzós edzést?

Figyelt kérdés
Eddig reggel edzettem, mert 10től dolgozom, így előtte elmentem edzeni. Viszont ehhez kelek 6 után nemsokkal, hogy legyen időm még hazaérni és egy rendes húsos kaját enni, mielőtt elmegyek dolgozni. Este viszont 7ig dolgozom, így kb leghamarabb este 8tól tudnék elkezdeni edzeni. Izom fejlődése szempontjából melyik a jobb? Mert a reggeli edzésnél az alvásból veszek el időt. Az esti edzés után közvetlenül csak 1 rendes kajálásra lenne időm alvás előtt.
2013. jan. 23. 16:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindegy, ahogy nálad beválik. Mindkét módszerrel érnek el elég jó eredményeket. Ez egyénfüggő, nincsenek kőbe vésett időpontok.
2013. jan. 23. 16:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Csak mert sok helyen hallottam hogy az izmoknak jobb az esti. De gondolom nem arra az estire gondoltak amire nekem lenne időm, pl este 8 tól 9 ig. Akkor lehet maradok a reggelinél. Köszi.
2013. jan. 23. 16:39
 3/7 Dogmatix91 ***** válasza:
Azért szokták azt mondani, hogy az esti jobb, mert utána alszol. Nem terheled magad utána, csak fekszel és minden tápanyagot az izmok regenerálódására tud fordítani a szervezet. Úgy gondolom, hogy aki nem ebből akar megélni, annak teljesen mind1 mikor edz. Én is délelőtt edzettem eddig, majd most a tárgyfelvételnél kiderül, hogy továbbra is tudok e délelőtt menni :)
2013. jan. 23. 16:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Igaz, nem ebből akarok megélni, csak hobbiként csinálom, akkor én is maradok a jól bevált korai kelésnél. Csak utálok korán kelni :( :)
2013. jan. 23. 16:52
 5/7 Dogmatix91 ***** válasza:
megpróbálhatod az esti edzést is. Ha nem használsz semmilyen edzés előtti pörgetőt, akkor még talán az alvás is jobban fog menni :) Annyi, hogy edzés után kéne fehérjét is inni, meg lefekvés előtt túrót. A kérdés az, hogy mennyire telít el a turmix téged?
2013. jan. 23. 17:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Edzős napokon szoktam este túrót enni, meg persze kondi után közvetlen megy a tejsavó + dextróz. De ha este edzenék akkor már nem bírnám még a kaja plusz túró, vagy ha mégis akkor meg tök későn feküdnék le, azt meg nem akarom.
2013. jan. 23. 17:09
 7/7 Dogmatix91 ***** válasza:
ha este edzenél akkor nyilván este már nem kell turmix + normál adag kaja+ túró. Ha mindenképp akarsz csirkét akkor is kevesebb is elég, éjszakára a túró tökéletes.
2013. jan. 23. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!