Elektromos futógép-et akarok venni és nem tudom, hogy merjek-e használtat venni? Vagy gyüjtsem a pénzt egy új gépre?
TaplalkozasHarcmuves:
Szóval azt mondod hogy nem volna értelme venni mert hogy nem sokat érne,lassú,és nem is igen fogynék tőle? :)
Merész állításnak tűnik így, hogy más leírásában látom.
De hát így működik a világ, még az olimpikonok sem fogynak le. Pedig sokan vannak, és naponta nem csak hogy futógépeznek kicsit, de 3x edzenek.
De mivel is fogyhatna le egy ember, anélkül hogy futógépre költene és tönkretenné a térdét egy idétlen, régimódi kocogó edzéssel? Mondjuk kenyérmentes, szénhidrátszegény és tejnélküli táplálkozással? :)
Ha sprintelni lehet rajta, akkor jó. Sprinteléskor megfeszülnek a térd körüli izmok, és kímélik az ízületet. Illetve nem vagyunk képesek hosszan sprintelni.
Kocogásnál viszont akár 1 órán át folyamatosan csapódik a térdünk, ellazult izmok semmi terhelést nem vesznek át. Ki jobban bírja, ki kevésbé, számít a futócipő is, de ha így edz az ember akkor idővel számíthat térd problémákra.
Az intenziv mozgast igenylo sportoknal terhelve van a lab ez nyilvanvalo. Az sem kerdes, hogy valakinek jobban birja a laba, terde, valakinek nem.
Ugyan csak megyei szinten, de 20 evig fociztam. A terdemet kisse megviselte, de a bokamat meginkabb. Futogepen viszont szerencsere nem faj a labam. Nem egyenetlen es kemeny a talaj, (azt a labam nem birna) epp ellenkezoleg, a futogep rugalmas, a lab utodese szinte teljesen elnyelodik.
Persze nagyon fontos a helyes taplalkozas ez nyilvanvalo, de ne nevezzuk mar pont a futogepet regimodi, terdet tonkretevo edzesnek. Mozogni kell, ennek pedig a futogep egy praktikus eszkoze.
Az én tapasztalataim szerint a jóga, pilates, callanetics, taichi vagy egy szimpla otthoni erősítés egész testre azok az edzésmódszerek, amiket már érdemes csinálni.
Ha lábproblémáim lettek volna (vagy ki tudja, tán voltak is) biztos hogy nem vállalnám be a kocogást edzésnek. Ez 100%. Írtam miért, sprintnél az izomkötegek védik a térdet. Kocogásnál ezek el vannak lazulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!