Kéz/ujj edzés? Zenész kérdés, de most anatómiai/kinetológiai szempontból :D
Szóval, gitározok, és ahhoz lenne néhány kérdésem, amire sportolók biztos tudni fogjátok a választ.
Szóval, kezemnél az a legfontosabb, hogy gyorsan, és minél kontrolláltabban tudjam mozgatni, ehhez mit tegyek, és mit ne tegyek? kb mint egy futó, csak kicsiben, az ujjaim izmai, és az alkaron lévő izmok, amelyek az ujjakat mozgatják, azok a fontosak.
van ilyen eszköz, tenyérbe kell fogni, és az ujjaknak "edzés", nyomkodni kell, ilyen rugós, és lehet állítani, hogy milyen erősen kelljen nyomni. ettől nem lesz gyorsabb ugye? másrészt, ha megeröltetem a kezem, és pl még izomláza is van annak a kéznek, akkor végülis attól lehet, hogy erősebb/izmosabb lesz, de akkor meg nem lesz gyorsabb? mint ahogy egy futónak sem izmot kell felszednie a lábára, hogy gyorsan fusson, így van?
szóval, mivel lehetne gyorsabbá tenni a mozdulatokat? lazítani kell az ízületeket? azt hogyan lehet? sok ugyanolyan mozgással, ami eleinte lassan megy, és majd begyorsul? ha ilyen sok mozgás van, de elfárad a kezem, akkor megálljak, nehogy görcsös legyen?
másik kérdés, mennyit kell pihentetni? ez is olyan, mint a sportok, hogy érdemes pihenőnapot hagyni, amikor nem játszok a hangszeren, vagy itt nincs ilyen? ha egyik kézre csinálok egy csomó gyakorlatot, és érzem, hogy tökre elfáradt, akkor következő nap is csinálhatok ugyanolyanokat, vagy kell az izmoknak/ízületeknek idő helyreállni?
Tudom, hogy szokatlan a kérdés, talán annyira nem is idevaló, de szerintem érdemes a hangszeren való játékot ebből a szempontból is megközelíteni, és gondolom itt testépítők/sportolók fogtok tudni hasznos tanácsot adni ehhez:) köszönöm, hogy végigolvastad!
én is gitároztam régebben.
a komolyabb alkar edzések nem jók.
se a súlyzóval csinált,se a saját testsúllyal végzettek,pl a függeszkedés,gitár mellé.
egy ilyen edzés után aznap már tuti nem fogsz tudni játszani,max másnap,de valószínű,hogy még másnap is merev lesz.
ami hasznos lehet az a powerball és a zselés maroklabda.
ettől függetlenül ha érdekel az ujjak és az alkar izmainak ,erejének fejlesztése,akkor a fegyencedzés 2ben részletesen kivesézik hogyan kell.
letölthető a könyv,nem fontos megvenni.
köszi, de
egyáltalán nem ez volt a kérdés :D
ez amúgy nem a rövidtávfutáshoz hasonlít. egy órát végig kell úgy tudni játszani, hogy gyors legyek, és ne fáradjon el a kezem. ilyenre gondolok, hogy akkor mit kell csinálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!