Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi értelme van a teljesítményt...

Mi értelme van a teljesítménytúrának?

Figyelt kérdés

Én nemlátom értelmét, hogy totál kezdődként végigrohanjak - mert ugye időre kell -, végigszenvedjek egy 25km-es gyalogtúrát.

És milyen ruhát, cipőt ajánlotok? Sár lesz és 0°C.

2013. jan. 5. 15:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi értelme egy futóversenynek? Mi értelme a célbalövésnek? :) Semmi, azonkívül, hogy teszteld a saját képességeidet, és összemérd másokéval.

Cipőt mindenképpen olyat, ami tartja a bokádat, mert eléggé nagy megterhelés lesz a lábadnak - és az sem utolsó szempont, ha vízálló. A ruhát meg te tudod, mennyire szoktál kimelegedni. Én pl inkább sok vékonyabb rétegben szoktam mozogni kint, kabát maximum sétáláshoz :) Két-három réteg pulcsi, lehetőleg jól szellőző, kívülre pedig egy szélálló réteg, hogy ne fagyjál meg.

Ha meg nem látod az értelmét, és nem akarsz menni, akkor minek mész? :)

2013. jan. 5. 15:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Sir Butcher nagyjából mindent leírt, csak még annyit tennék hozzá, ha a 'teljesítmény' része ennyire nem izgat, akkor lehet egy beszélgetős, kalandozós, a táj szépségében gyönyörködős lassú gyalogtúra is. Én nem egyszer voltam már úgy vele, hogy nem volt kedvem sietni, és ha nincs maximum időlimit, miért ne?

Igaz, egyszer volt valami ingyenvacsi utána, amiről a haverokkal lecsúsztunk (három és fél órával a szintidő után), de jól éreztük magunkat, meg voltak szendvicseink is :D

2013. jan. 5. 15:46
 3/5 A kérdező kommentje:

Kicsit olyasmi ügy ez, mint egy fogadás. Becsületbeli ügy. Van egy bakancsom, ami vízálló, de nagyon nehéz a talpa, húzza lefelé a lábam, pedig állítólag túrabakancs.

Én kicsit lassú vagyok, és olyan túratagokkal megyek, akik szeretnek "rohanva" menni.

2013. jan. 5. 16:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát, tudod, én voltam a K100-on (az egy 100 km-es gyalogos teljesítménytúra). Ott úgy a 70. kilométer környékén egy másik tudatállapotba kerül az ember. Olyan összefüggéseket lát meg, amiket máskor nem. Megérti, hogy mi a fontos és mi nem az. Nekem megérte.

De persze ehhez az is kell, hogy olyan túratársaid legyenek. Mi hárman mentünk együtt, és én voltam a leglassabb - de soha egy rossz szót nem kaptam, ha azt kértem, hogy menjünk lassabban, sőt a két társam igyekezett nem visszagyorsulni a saját tempójukra és ha mégis lemaradtam, megvártak. Simán beértünk szintidő előtt fél órával, pedig az utolsó előtti előtti állomáson üldögéltünk vagy másfél órát.

Szóval szerintem próbáld megbeszélni a többiekkel, hogy milyen sebességre vagy "hitelesítve", és hogy tudnak-e alkalmazkodni hozzád.

Persze szerencsésebb lett volna, ha nem rögtön így kezded - mi is készültünk a K100-ra, eleve rendszeresen jártunk kirándulni és előtte felkészülésképp csináltunk pár hosszabb túrát. Ha nem holnap vagy holnapután lesz az a túra, akkor menj el valakivel egy 10-15 km-es előkészítő túrára. Ott a cipődet, ruhádat is letesztelheted.

Egyébként cipőből nekem egy ócska kínai edzőcipő vált be, gyalogoltam már benne 60 km-es túrát végig lábfájás nélkül. De nekem szorosak az ízületeim, nem kell félteni a bokámat a kifordulástól.

2013. jan. 5. 16:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Az nem tudom számít-e, hogy én nagyon sokat járok papucsban meg mezítláb, és még sosem fordult ki a bokám. Hegyre is sima cipőben mentem, ez meg alföldi túra lesz.
2013. jan. 5. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!