Tojásfehérje olivaolajban megsütve okés?
És melyikre vonatkozik a kérdés? A tojásra, az olivára?
Hova tetted a sárgáját?
Felesleges olivaolajat használni, jó a sima étolaj is, mivel hevítés közben már elveszti az előnyét az oliva.
Ha belefér a kiszámolt étrendedbe, akkor okés.
A szilárd anyag nem párolog, nem tűnik el.
Na most, sárgája. Kár volt kidobni, ugyan olyan zsír mint amiben sütnéd a tojást.. még jobb is. Hát, ebbe hosszú lenne belemenni, minden esetre természetellenes (és rég hamisnak bizonyult) dolog a tojás sárgáját ellenségnek kikiáltani, ahogy a zsírokat is.
Persze hogy nem mindegy.
Mivel az ember elég sok állati zsírhoz szokott, minthogy ehhez jutottunk természetes úton, illetve telítetlenből leginkább omega3-hoz (tengeri állatokból), így a telített zsírokat és az omega3-at jól kezeljük, sőt nagyon fontos tápanyagok.
Ellenben a többi telítetlen zsír, mondjuk az omega6 túlsúlya a táplálkozásunkban (növényi olajok!) gyulladásokat okoz. Valóban nem mindegy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!