Hogy kell azt kiszámolni hogy egy x kilós személynek mennyi fehérje kell?
Na ez aztán a kitérő, kamu duma. Ilyenkor egyből jön, hogy nem akarok nagy lenni, nem az a cél stb!
De ha meg valaki nagyobb izmokat akar, akkor oda tápanyag kell. Ez nem vita tárgya. Pici fehérjével nem lesz izom, mivel nem csak az izmokhoz kell fehérje:
A teljes hámréteged 25-30 naponta teljesen kicserélődik! Az azt jelenti, hogy havonta mintegy 3-6 kg-nyi új hámréteget kell a testednek előállítani! A hajad nő, a körmöd nő, a vörösvértestjeid a lépedben és a májadban szétesnek, amit folyamatosan újragyárt a csontvelőd, a fehérvérsejtjeid szintén folyamatos pusztulásban, ezzel együtt újraépülésben van, és még sorolhatnám. És kitaláljátok hogy ezt mind miből csinálja a szervezet? Igen fehérjéből! Ezen felül nagy fehérjetöbblet esetén a szervezet energiatermelésre is felhasználja a fehérjéket, tehát így nekiállni bármiféle számolásnak teljes tévút!!!
Én elégedett vagyok az eredményemmel. Hogy szerinted ez kamu, a te dolgod. Amiket leírtál, azzal egyetértek. Szükség van fehérjére, aki sportol, annak többre. A véleménykülönbség a mennyiségben van.
De ha én is kérhetek, tudsz esetleg olyan tudományos (nem testépítő oldal által írt) cikket idézni, ami arról szól, hogy 2-2,5 gramm fehérje alatt lehetetlen izmot növeszteni?
Nem fogom senki pártját, de Montezzel megint egyet kell értenem.
Én például anno azt hiszem 1.5-2 gramm fehérjével kezdtem, merthogy akkor azt olvastam valahol. Alig-alig fejlődtem valamit, de éreztem, hogy ennél biztos több volt/van bennem. Sajnos, mivel nagyon nehezen építek izmot, még 2.5 gramm is kevés volt, a 3-al már megtaláltam a békességet, diéta alatt pedig kell a 4, az alatt sokat romlik a formám a diéta végére.
Keveset is mondtál. Molnár Peti naponta 2-2,5kg csirkemellet eszik.
De ezt is megnézheted:
Na erre varrj gombot.:)
Nem piskóta egyik sem, az biztos. :)
Amúgy (sajnos) nem vagyok 100 kiló, tömegelve is csak 90, szálkásan 80 körül vagyok. Ezt nem nehéz kiszámolni, esetemben tömegelés alatt 270 gramm fehérje, szálkásításkor bőven 300 felett vagyok.
De itt hozzátenném, hogy napi 6 liter vizet is iszom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!