Hogyan lehetne szálkás, izmos felkarom és szép lapos, talán kockás hasam?
Tudom, ezerszer volt ilyen kérdés, és azt is hogy először zsírt kell égetni, aztán rászálkásítani. Kulcsfontosságú az étrend, a spec. gyakorlatok és a kardio/aerob edzés is..ezt mind tudom, de nekem kicsit speciálisabb a helyzetem. Kisgyerek koromban veszélyesen túlsúlyos voltam egy betegség miatt, ami hál' égnek már nincs meg, tünetmentes vagyok, így szépen le tudtam fogyni, sőt. Egy pár évvel ezelőtt szépen kidolgozott izomzatom volt,(verseny szerű sport, élsport: nehézatlétika) de eléggé elhanyagoltam magam, amit nagyon megbántam:/ Szeretném visszakapni a régi külsőm, viszont rengeteg zsír van rajtam, pontosan főleg has és felkar tájékon. Hihetetlenül idiótán néz ki, mert a vállam még mindig széles, és a vállizmaim kicsit kirajzolódnak még mindig, de olyan..."plötyi" az egész.. undorító... A hasam pedig még mindig meg van a felső 2 kockám és középen a "bemélyedés" , de onnantól kezdve, olyan mint egy terhes nőnek..hatalmas, és nem túlzok, reális testképem van. Ez esetben mi lenne a teendő? Hajlandó vagyok megemelnia seggem és nemcsak várnia csodát, de bárminemű szerek nélkül. Kondiba nem tudok eljárni, viszont itthon elég felszerelt kis edzőtermünk van. Köszönöm előre is
19/L
/udom, ezerszer volt ilyen kérdés, és azt is hogy először zsírt kell égetni, aztán rászálkásítani./
ez ku rva nagy
a szír égetés és szálkásítás ugyan az csak szólok.
a te bajodra a megoldás a szálkásítás amihez szálkásító diéta kell és aerob mozgás.
/a szír égetés/
zsírégetés akar lenni.
na most nem értem hogy mi nem világos.
azt írtam hogy szálkásító diéta kell és aerob mozgás.
azt írtad élsportoló voltál akkor ezt vágnod kéne már egyébként is.
na mindegy.
szálkásító diétakor magas protein és relatíve alacsony szénhidrát beviteljellemző.
magas protein bevitel 3g/tskg.
alacsony ch pedig le mehetsz akár 1g/tskg mennyiségre szépen fokozatosan.
az indulást neked nem tudom megmondani mert azt sem tudom mennyire vagy hízékony,mennyi ch megy most.
ezen kívül persze kell még zsírsav /telítetlen/ és vitaminok,rostok,ásványi anyagok.
aerob
Aerob edzés
Olyan mozgásforma, amely egyszerre mozgatja meg a nagy izmokat –a láb mindenképpen a mozgás alapja– de alacsony intenzitással, ezáltal nem okoz az izmokban a súlyzós edzéshez hasonló terhelést, glikogénürülést stb. A folyamat lényege az egyenletes, monoton edzés, pl. tempós gyaloglás, egyenletes terheléssel. Ilyenkor nagyon hamar átáll a test arra, hogy a zsírokat használja energiaforrásnak, mert van idő arra, hogy az amúgy időigényes aerob folyamatokat a zsírok zsírsavakká bontását stb. elvégezze, mivel nincs hirtelen, gyors, intenzív izommunka. A terhelést úgy kell beállítani, hogy ne legyen a pulzus magas, max. 130, mert a magasabb pulzus már átesik kardió tartományba. Ez a zsírégető edzés.
Aerob edzés a gyaloglás gépen vagy gyalog, a futás (az edzetteknek, akinek nem emelkedik meg a pulzusa), ellipszistréner, bicikli, stb.
vili?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!