Testepites es kick-box egyutt. Milyen a hatas?
Egyél elég fehérjét és tartsd meg a nagy terhelést. Nyilván a kikkkbox más izommunkát igényel, más igénybevétel a szervezetednek.
Az is nyilvánvaló, hogy a nagyobb izomtömeget, főleg stimuláció nélkül is szívesen lepakolja a test.
Elméletileg viszont nincs akadálya testépítés mellett más sportnak! Csak az idő.. Nyilván a regenerálódási idődből elvesz, de nem biztos hogy ez a világ legnagyobb problémája. Meg tudod tartani a szintedet küzdősport mellett, bár én testépítésben kevésbé vagyok járatos (nem is próbálkoznék edzéstervet ajánlani, de ehhez pl. Montez biztos tudna gyakorlatiasabb segítséget adni).
Szerintem heti két súlyzós edzéssel, nagy súlyokkal és ahogy t.harcműves is írta sok fehérjével (kb 2,5g x ttkg) meg tudod tartani az izomméretet, ill. nagy részét tuti.
Lehet két teljes testes edzés vagy egyik napon mell-hát-váll, másik napon láb-kar edzés.
ha megvan ez elég kalóriabevitel,akkor megmarad a forma.
viszont a célt nem szolgálja a hagyományos testépítés.
ha súlyzós edzést akarsz végezni mellette,akkor a crossfit-robbanékony súlyzós és saját testsúlyos gyakorlatok időre és állóképességileg is igénybe vesz-ami nagyon menne hozzá,vagy a kettlebell-ennél meg csak azok az izmok dolgoznak,amire a bunyó alatt szükség van és nem izoláltan,hanem mind együttesen terhelve a testet és megintcsak állóképességileg is igénybevesz-.
a mell edzésnél esetleg figyelj oda,hogy inkább csak nyomó gyakorlatokra épüljön az edzés,mert a tárogatástól a külső rész túlzott megnövekedése,akadályozhatja a kényelmesen szűk kettős fedezék tartását.
ha meg levegős a védelmed-gyúrósoknál ez sokszor alap,nálam is az volt régen-az edzőtársaid szétrugdalják-szétütik a gyomrod.
jah igen.
a lábedzés kihagyása meg elég nagy hiba lenne.
az ütőerőért elsősorban a nagy farizom a felelős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!