Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testepites es kick-box egyutt....

David Orosz kérdése:

Testepites es kick-box egyutt. Milyen a hatas?

Figyelt kérdés
6. eve foglalkozok hobbiszeru testepitessel, de most egyre jobban elkezdett vonzani a kick-box is. volt egy dietam 92kilorol mentem le 80ra, mondhatni eleg jo fizikumom van. Heti 3 kick box lenne, es 2 kondizas, es nemtudom, milyen lenne a hatas, mennyi izom menne, le, ha a feherje es a szenhidratot jo aranyba viszem be. Meg edzesterv is kellene, h ket nap alatt atedzem magam, kiveve a labaimat. NEM akarok versenyezni, szoval nem a teljesitmeny a lenyeg, csak szeretem a kuzdosportokat, es meg akarom talalni az arany kozeputat. Segitsetek!
2012. dec. 5. 01:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Jól összeállított edzésterv és étrenddel simán jó a kettő együtt.
2012. dec. 5. 09:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyél elég fehérjét és tartsd meg a nagy terhelést. Nyilván a kikkkbox más izommunkát igényel, más igénybevétel a szervezetednek.

Az is nyilvánvaló, hogy a nagyobb izomtömeget, főleg stimuláció nélkül is szívesen lepakolja a test.

Elméletileg viszont nincs akadálya testépítés mellett más sportnak! Csak az idő.. Nyilván a regenerálódási idődből elvesz, de nem biztos hogy ez a világ legnagyobb problémája. Meg tudod tartani a szintedet küzdősport mellett, bár én testépítésben kevésbé vagyok járatos (nem is próbálkoznék edzéstervet ajánlani, de ehhez pl. Montez biztos tudna gyakorlatiasabb segítséget adni).

2012. dec. 5. 09:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem heti két súlyzós edzéssel, nagy súlyokkal és ahogy t.harcműves is írta sok fehérjével (kb 2,5g x ttkg) meg tudod tartani az izomméretet, ill. nagy részét tuti.

Lehet két teljes testes edzés vagy egyik napon mell-hát-váll, másik napon láb-kar edzés.

2012. dec. 5. 10:30
 4/5 A kérdező kommentje:
Enis csak a regeneraciotol felek. En ugy gondoltam, hogy egyik nap mennek mell-hat (4-4 gyakorlat), masik nap meg kar(2-2), es vall (3). Megprobalok ragaszkodni a 8as ismetlesekhez, minnel nagyobb sulyokkal, mert tenyleg nem akarom, hogy az eddigi evek karba vesszenek :) kicsi azert maradjon meg! koszonom a valaszokat!
2012. dec. 5. 11:57
 5/5 anonim ***** válasza:

ha megvan ez elég kalóriabevitel,akkor megmarad a forma.

viszont a célt nem szolgálja a hagyományos testépítés.

ha súlyzós edzést akarsz végezni mellette,akkor a crossfit-robbanékony súlyzós és saját testsúlyos gyakorlatok időre és állóképességileg is igénybe vesz-ami nagyon menne hozzá,vagy a kettlebell-ennél meg csak azok az izmok dolgoznak,amire a bunyó alatt szükség van és nem izoláltan,hanem mind együttesen terhelve a testet és megintcsak állóképességileg is igénybevesz-.

a mell edzésnél esetleg figyelj oda,hogy inkább csak nyomó gyakorlatokra épüljön az edzés,mert a tárogatástól a külső rész túlzott megnövekedése,akadályozhatja a kényelmesen szűk kettős fedezék tartását.

ha meg levegős a védelmed-gyúrósoknál ez sokszor alap,nálam is az volt régen-az edzőtársaid szétrugdalják-szétütik a gyomrod.

jah igen.

a lábedzés kihagyása meg elég nagy hiba lenne.

az ütőerőért elsősorban a nagy farizom a felelős.

2012. dec. 5. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!