Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Edzésterv? (bővebben lent)

Edzésterv? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

1. nap: mell-bicepsz

mell:

fekvenyomás 3*8

áthúzás 3*12

tárogatás 1kezes súlyzókkal 3*10

tolózkodás 3*7-8

tárogatás gépen 3*10

bicepsz:

bicepsz állva 2kezes súlyzóval 3*10

kalapács váltott karral 3*10

koncentrált bicepsz 3*10

bicepszezés gépen 3*10

2. nap: hát

húzódzkodás (szűken, szélesen) 4*8 + 4*8

t-rudas evezés 3*10

fűrészelés 3*10

kábeles evezés

mellhez húzás szűken

+1 gyakorlat, aminek nem tudom a nevét. :D

3. nap: mell-tricepsz

mell:

fekvenyomás ferde padon 3*8

fekvenyomás negatív padon 3*10

tolódzkodás 3*7-8

tárogatás gépen 3*10

fekvenyomás 1kezes súlyzókkal

tricepsz:

letolás csigán 3*10

letolás csigán kötéllel 3*10

tricepsznyújtás fekve 3*10

1kezes tricepsznyújtás állva 3*10

lórúgás 3*10

4. nap: láb-húzodzkodás

hack-guggolás 3*10

guggolás 3*10

lábhajlítás 3*10

lábnyújtás 3*10

szamárvádli 3*12

ülő vádli 3*15

álló vádli 3*15

minden gyakorlat után 5 húzódzkodás

Vállazni külön nem szoktam, csak annyit, amennyit a gyakorlatok közben a vállamat terhelem. Szinte mindig az edzés végén csinálok különböző hasizomgyakorlatokat: (hasprés, hasprésgép, törzsfordítás ülve, lábemelések).

2012. dec. 3. 12:37
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem jó. Még ha heti egyszer mellezünk is, akkor is elég 4 gyakorlat. Heti kétszer mellezni ennyi gyakorlattal egyenes út a túledzéshez.

Bicepszre és tricepszre is elég 3-3 gyakorlat.

Vállazni pedig kellene rendesen.

Szóval heti egyszer eddz egy izmot és ne 5 gyakorlattal.

2012. dec. 3. 12:49
 2/9 Takumi ***** válasza:
Igaza van Monteznek egy mell nap de az kemény legyen. A tolódzkodást szerintem kiveheted. Főleg, hogy nem mell-tric a párosítás.
2012. dec. 3. 13:26
 3/9 anonim ***** válasza:

Sok új infót nem tudok mondani.

-döntött padon fekvenyomás

-váll

-hiperhajlítás

2012. dec. 3. 15:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Amúgy eddig 1 napra osztottam be a mellezést, de edzés végére mindig annyira kimerülök, hogy a bicepszre már alig marad energiám, és ezért akartam szétszedni 2 napra. Szóval azt mondjátok hogy 1-1 edzésnapon elég 3-3 gyakorlat mindegyik izomcsoportra? De ha már viszonylag hozzászokott a szervezetem a több edzéshez, nem fogok visszafejlődni?
2012. dec. 3. 19:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem, sőt, akkor tudsz majd jobban regenerálódni és így jobban izmosodni.
2012. dec. 3. 19:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a felvilágosítást! :) Még annyi kérdésem lenne, hogy melyik gyakorlatokat lenne érdemes csinálnom a maximális hatás érdekében?
2012. dec. 3. 19:42
 7/9 anonim ***** válasza:

A gyakorlatok jók, csak marha sok. Pl mellnél is elég heti egy edzés és akkor 4 gyakorlat. Minden héten változtass valamit, az a lényeg. Tehát kezdj egyik héten kétkezes súlyzós fekvenyomással, majd egykezessel nyomás döntött padon, utána tárogatás, majd vagy áthúzás vagy tolódzkodás. Másik héten pedig pl egykezes nyomással kezdesz, majd döntött padon kétkezes súlyzóval nyomás, utána tárogatás döntött padon, majd áthúzás vagy tolódzkodás vagy csigás összehúzás. Tehát 4 gyakorlat elég, csak mindig változtatni kell a sorrendet és betenni más gyakorlatot is.

Ugyaígy karnál is, elég 3 bicepszgyakorlat és 3 tricepszgyakorlat is és itt is változtass minden héten valamit.

2012. dec. 3. 19:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Amúgy minden héten más sorrendben csináltam a gyakorlatokat, csak azt nem tudtam hogy melyiket érdemesebb a jobb eredmény érdekében. Szóval ha jól értem akkor csináljam folyamatosan más-más sorrendben, és ha már úgy érzem hogy kellene a változatosság, akkor 1-1 gyakorlatot cseréljek le másik(ak)ra. Köszi Montez a válaszokat és a segítséget!
2012. dec. 3. 20:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Szívesen.:)
2012. dec. 3. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!