Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan rúgjak erősebbet?...

Hogyan rúgjak erősebbet? Többi infó lent

Figyelt kérdés
Taekwondóra járok, és a köríves rúgások nem nagyon mennek. Lehet hogy meg nem elég erős az az izom ami tartja a lábat. Vagy lehet és szerintem biztos hogy azért mert nem vagyok elég hajlékony, mivel nem engedi az ín hogy rendesen rúgjak. Kérlek segítsetek.

2012. dec. 1. 23:02
 1/4 anonim ***** válasza:
csináld azt amit én egy egyzésen nem viselkedtem 1000 valahányszáz guggolást nyomtam most meg sem érzem a rugásokat sőt a lábam se nagyon f/17 :)
2012. dec. 1. 23:30
 2/4 anonim ***** válasza:

zsákolás van tkd-n?

meg a technika sem mindegy.

a legtöbb ks-ben helyből rúgják a hátsó lábas körívest is.

így kb 40%ot csökken az erő,mintha előtte bal lábbal kilépsz oldalra és úgy húzod rá a combost.

fäszom...egyáltalán van combos tkd-ban?

2012. dec. 1. 23:39
 3/4 anonim ***** válasza:

Sok nyújtással és guggolással.

De ha rendesen jársz az edzésekre és csinálod, amit mondanak, akkor előbb utóbb mennifog, mert tuti, hogy ott is vannak ilyenek.

2012. dec. 2. 03:15
 4/4 Nofene ***** válasza:

Nyilván nem árt ha a megfelelő izmok jóledzettek, de ha nincs kifejezett hiányosságod etekintetben, akkor már lényegesen több múlik a technikán, legjobb ha megkérded a senseit, hogy nézzen meg és segitsen miként csinálhatod jobban. A jó és szép mozdulatok mindig sok gyakorlást igényelnek.

Aránylag kezdő karatés vagyok, átlagfeletti testfelépítésel (hajlékonyságon már fél éve dolgozom:), de a régebbi karatékák, 3+kyu és a danosok, hiába tűnik némelyikük vékonynak és erőlennek, párnás gykorlásokon olyan mawashigerit rúgnak helyből , hogy két hátralépéssel tudok megállni, és hasonló az összefüggés miden ilyen gyakorlatnál.^^

Tehát részemről a technikát előrébbvalónak tartom a nyers erőnél, javaslom arra fókuszálj :)

2012. dec. 2. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!