Testépítőknek tk. Kenyér?
Elvileg alacsonyabb a glikémiás indexe, ráadásul még értékes dolgokat is tartalmaz a fehér kenyérrel szemben. Tömegelek, ha épp nincs kéznél rizs, vagy nincs idő kifőzni, akkor a hús mehet tk. kenyér közé?
Másik kérdés: a barna kenyérrel mi a helyzet?
Ebbe még Gordon Ramsey se tudna belekötni :D
Tulajdonképpen melyek azok a lisztek, amik megfelelnek a célra? Ez a Graham a legolcsóbb fajta?
Azt mondanom se kell, hogy mind a kalács, mind a kenyér esetében törekszem arra, hogy mindent a mérlegen mérjek (tejet, vizet is), ne pancsoljak mindenféle edényeket. A kalácsnál persze kell egy üvegpohár a vaj felolvasztására.
A kenyér bekészítési ideje kb. 5 perc, a kalácsé 8 perc, ennyit megér. :)))
Hát a tescóban nem túl nagy a barnalisztválaszték, van ugye tönköly-, rizs- (szerintem ezt kajálják a testépítők, nem?), rozs- és még talán valami.
De ezeket a tömény tk. liszteket mindig fehér liszttel kell keverni, mert különben ehetetlen száraz tégla lesz a kenyered.
De a Graham liszt az olyan fura, ez egy speciális tk. keverék, de nagyon finom, egyáltalán nincs "barna" íze, nagyon finom. 269 egy kg csomag a tesóban, ki lehet számolni, hogy egy kenyérbe ebből csak egy fél kell.
A saját sütésű kenyér jellemzője, azon túl, hogy tudod mit eszel és nincs benne semmilyen tartósítószer stb., hogy annyira finom, hogy egyébként a barna kenyereket utáló gyerekeim is kétpofára tömik magukban üresen is meg vajasan is.
A tk. kalács az külön jó, mivel egyrészt NAGYON finom, másrészt ilyet boltban nem fogsz venni, és közben meg (a magasabb cukortartalmát leszámítva) teljesen egészséges tk. kenyérféle ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!