Milyen változást vettetek észre magatokon a BioTech Creatine Monohydrate szedése után/óta?
A creatin monohydrate por verzió esetében totál mindegy, hogy milyen márkanév alatt vetted meg, szedése ugyan az:
Van a feltöltés és a szintentartás. A mennyiség a testsúlyod alapján tudod kiszámítani.
1-3nap(töltés) 0,3g x ttkg
4-6nap(töltés) 0,15g x ttkg
7. naptól (szintentartás) 0,075g x ttkg
Egy teáskanál kreatin por kb. 5 gramm.
Amire figyelni kell!
- 10g-nál nagyobb mennyiséget egyszerre ne használj!
- Nagy mennyiségű folyadék szükséges (1g creatin = 1dl víz, gyümölcslé)!
- Minden esetben edzést követően használd!
- Amennyiben napi több adagot kell bevinned (feltöltés), akkor szénhidrátos étkezésed előtt negyed órával!
- 3-4 hónapos szedés után tarts 1 hónap pihenőt!
A kreatin monohydrát szedése akkor ajánlott, amikor fokozott inzulin érzékenység lép fel a szervezetben. Tehát a megnövekedett vérbőség iszonyatos erővel tudja bepumpálni az izomsejtbe. Így tehát a legfontosabb időpont edzés után. Sorrendben ezt követi reggel ébredéskor, éhgyomorra.....
Edzés után a fehérje + szénhidrát + creatin + folyadék kombot összekevered és megiszod.
Először:
A protein NEM gyógyszer, nem szedni kell. Iszod, mert olyan formában van, hogy inni kell, de amúgy ugyan olyan étel, mint bármi más.
Válaszolva a kérdésedre...
Én is ezt a fajta kreatint használom. Elsőre nem sok változást tapasztaltam, aztán 1 hét elteltével kb felugrott rám 2-3 kg, viszont az erőnövekedést már pár nap után éreztem. Nem kell itt nagy dolgokat elképzelni, 5-10kg-al tudtam növelni a súlyokat az egyes gyakorlatokban. Nem tudom, hogy ez kreatin nélkül is így lett volna-e, de mindenesetre akkor történt így én hozzákötöm.
A szedése a következőképp ajánlott:
Töltés - 1-3. nap Izomtömeg kg x 0.3 g kreatin naponta
Töltés - 4-6. nap Izomtömeg kg x 0.15 g kreatin naponta
(tehát az előző mennyiség fele)
Szintentartás 7. naptól: Izomtömeg kg x 0.075 g kreatin naponta
(tehát az előző mennyiség fele)
Gyakorlatilag mindig felezni kell a mennyiséget.
Egy adagban maximum 5g legyen, tehát ha mondjuk 75kg vagy, akkor 22,5g kreatin kell az első 3 napban, azt 4-5g-os adagokra oszd le. Az adagokat mindig annyi dl vízzel idd meg, mint amennyi gramm a kreatin. Ne lepődj meg, nem igazán fog feloldódni...én mindig jól összekavarom és lehúzom. Majd ami marad a pohár oldalán/alján azt még egy kis vízzel kiöblítem és megint megiszom és ezt így 2-3x amég nem lesz totál üres a pohár. Egyébként kajálás előtt 15 perccel érdemes meginni, illetve az egyik adagot feltöltési időszakban rakd az edzés utáni turmixba. Aztán amikor már csak napi 1 adag megy, akkor az mehet mindig a turmixba, pihenőnapon meg reggeli előtt. Lehet kicsit össze-vissza írtam de remélem ki lehet hámozni.
Ja, még annyi, hogy nem egyformán reagálnak az emberek a monohidrátra, van akinél semmit nem használ, ezt azért jó ha tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!