Ha úgy edzek, hogy csak proteinport szedek, de az étrendemre nem figyelek, nagyobb lehet a fejlődés, mintha csak nem figyelnék az étrendre?
Biztos nagyobb lesz a fejlődés, mivel a proteinporral is csak plusz fehérjét juttatsz be, és bármennyit eszel belőle, az több, mint a nulla. Az étrend valóban fontosabb, de ahogy egyszer egy cikkben olvastam: "a kieg egy rossz étrendet is kicsit jobbá tud tenni" (vagy valami ilyesmi).
Ellenben nem mindegy a különbség mértéke, lehet, hogy nagyobb lesz a fejlődés, de minden bizonnyal csak lehelletnyivel, valószínűleg észre sem veszed. És persze töredéke lesz annak, amit rendes étrenddel érnél el. Persze ha akkora mázlid van, hogy véletlenül is kábé azt eszed, és annyit, amit kell, akkor az jó, csak hát ezt nem könnyű összehozni.
elhihetitek, hogy nagyon szivesen figyelnék én az étrendre! :) Csak:
-Nem vagyok eleresztve anyagilag, és ha a megfelelő étrendhez bevásárolnék+ konditerem+ tápkieg+ ilyen-olyan vitaminok+ proteinpor, és hoppá.... már mindjárt benne vagyok vagy havi 30-40 ezerbe alsó hangon...
-Kolis vagyok, és kolis kaját eszem...+ még amit magamnak veszek, konzerveket... és a koliban nem nagyon van főzési lehetőség, rendelni meg b*szott drága lenne a kaját :) Ezért is kérdeztem, hogy pl kolis kaja+ száraz kaja mellett, amit veszek+ proteinporral lehet-e viszonylag látványos, jobb fejlődést elérni ?:) Illetve, tegyük fel, hogy lehet. Na most, ha a tápkieg szedését abbahagynám, de ugyanúgy edzenék tovább, akkor "visszaesnék" a kinézetben, illetőleg erőnlétben ? :)
Ha nem pótolod a kiesett tápanyagmennyiséget, akkor visszaesnél.
De ez nem attól lenne, hogy egy tápkieget hagysz el. A szervezet csak annyit vesz észre, hogy hiányzik x mennyiségű fehérje, tök mindegy hogy miből. Ha ezt pl pótolod hússal, akkor nem esel össze.
De a kérdésedből kiderül, hogy te valami csodaszernek tartod a proteint, pedig csak sima fehérje. :)
Olvasnivaló: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!