Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kell-e néha pihenőnapot...

Kell-e néha pihenőnapot tartani a testedzésben? Igen vagy nem és miért?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy ha minden nap edzek esetleg gyorsabban haladok a fejlődéssel vagy úgy ha kihagyok egy-két napot és esetleg akkor gyorsabban az izmok pihentetése miatt.

2012. nov. 15. 15:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Naná, hogy kell tartani. Ez nem a ki tud a héten legtöbbet edzeni sport.:)

Az izmoknak kell a regenerálódási idő és ez mindennapi edzéssel nehezen valósul meg. Naturálban főleg. Tehát maradjunk a heti 3-4 edzésnél lehetőleg. Valaki még fejlődjhet heti 5 edzéssel is, de ez necces, inkább a kevesebb a jobb megoldás.

Egyébként:

Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzés kell 2 hónapig:

[link]

Majd végezhetsz utána 1-2 hónap un. A-B-A, B-A-B edzést:

[link]

Utána válthatsz heti 3-4 napos osztott edzésre, ahol már heti egyszer dolgoztatunk meg egy izomcsoportot, de akkor keményen és több gyakorlattal.

[link]

[link]

2012. nov. 15. 15:26
 2/7 *Glissade* ***** válasza:

Sajna kell pihenő napot tartani:S

Pedig milyen jó lenne ha nem kéne:D Edzenék napi 8 órát, és 2 hónap után már elérném a célomat:D

Szuper lenne:D

2012. nov. 15. 16:00
 3/7 *Glissade* ***** válasza:

Ja, izéé... kérdező!

Szerintem nem érted a lényeget azét kérdezel ilyet:)

Elvileg, edzés hatására az izomban mikrosérülések keletkeznek, amik a pihenő idő alatt regenerálódnak a terheléshez igazodva. Legalábbis ez a legújabb definició:)

De persze nem lehet tudni...

Nos, ha ebből indúlsz ki, akkor már csak egy kis logika szükséges. Ha nem pihenteted nem tud regenerálódni, sőőt még rosszabb lesz.

Ha pihenteted akkor "épül újra".

2012. nov. 15. 16:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm hasznos volt :D igazából calisthenic edzést végzek :D csak annyi hogy egyedül és nem nagyon kértem tanácsokat :D már kb haladó szinten járok pl: kézenállásban fekvő meg ilyenek csak én nem tartottam szüneteket és alig fejlődött a z izom csak az erő nőtt nagyrészt és ma mondta valaki ezt a pihenést és mondom megkérdezem :)
2012. nov. 15. 16:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Jah meg hogy szerintetek az úgy milyen lenne ha 2 nap edzés 1 nap pihenés? :D
2012. nov. 15. 16:33
 6/7 *Glissade* ***** válasza:

Ja, hogy már haladó vagy?

Akkor inkább hagyatkozz arra, hogy te hogy érzed, ha neked sok naponta edzeni, akkor tarts pihenőket.

Ha nem sok, akkor inkább az lehet, a gond, hogy túl könnyű gyakorlatokat csinálsz.

2012. nov. 15. 16:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Belinkeltem, hogy kellene.
2012. nov. 15. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!