Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ju-jutsu vagy aikido a jobb...

Ju-jutsu vagy aikido a jobb önvédelem?

Figyelt kérdés

Önvédelem szempontjából hol tudok többet tanulni és gyorsabban? A gyorsant persze nem 1 év alatt értem.

Tehát Budapesten hova érdemes járni? Ha tehetitek légyszíves írjatok konkrét edzőtermet is. Köszönöm.

2012. okt. 28. 16:35
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

És te el is hiszed amit mondasz? :D Mert én meg bármikor megmászom a himaláját strandpapucsban csak most nincs kedvem hozzá :D

Az igazszívű aikidoka nem beszél hülyeségeket. Mond az okosságaidat annak a világszinvonalú harcművésznek, világbajnok sportolónak akiket az utóbbi időben halálra szurkáltak, agyonvertek a bűnöző állatok. Ja persze, ők is hittek az erejükben. De nekik sem volt esélyük.

2012. nov. 4. 16:42
 12/34 anonim ***** válasza:

Ez nem hit kérdése, ez tudás. Láttam már harcművészt dojon kívül verekedni, sőt, én is kerültem már ilyen helyzetbe, és annak ellenére, hogy még bőven kezdő voltam, ott, abban a helyzetben a saját bőrömön tapasztaltam, milyen sokat jelent az az addigi egy év edzés is.

És a harcművészeti tudás nem egyenlő a szerencsével. Bárkit érhet egy peches ütés, amire összeesik, pláne, ha többen támadnak rá. Ha 100%-os védelmet keresel, bolond vagy, mert ilyen nem létezik. De az tény, hogy egy harcművésznek nagyságrendekkel nagyobb az esélye a túlélésre bármi ilyen helyzetben, mint egy átlagembernek, vagy akár egy body buildernek, akinek csak izmai vannak, harci tapasztalata nincs.

De látom, nagyon begyepesedett a gondolkodásod, nem próbállak tovább győzködni. Ha szerencséd van, nem kell első kézből megtapasztalnod a hiányosságaid hátrányait. Ha nincs szerencséd... hát, akkor így jártál...

2012. nov. 4. 16:51
 13/34 anonim ***** válasza:

Ha egy év edzés után hatékonyan meg tudtad védeni magad azt nem a harcművészeti tudásodnak hanem az ellenfeleid alulképzettségének köszönhetted. Nagy hülyeség ha ebből messzemenő következtetéseket vonsz le. Egy bobybildernek is nagyobb az esélye mint egy profi harcművésznek, ha van nála egy önvédelmi harcikutya vagy egy Beretta. De te csak higgy abban amiben akarsz. A harcművészeti tudásod mindenhatóságában, a mesékben vagy a mennyországban is akár.

A harcművészetek önvédelmi hatékonysága nem más mint mese és marketingduma.

2012. nov. 4. 17:59
 14/34 anonim ***** válasza:

"Mond az okosságaidat annak a világszinvonalú harcművésznek, világbajnok sportolónak akiket az utóbbi időben halálra szurkáltak, agyonvertek a bűnöző állatok. Ja persze, ők is hittek az erejükben. De nekik sem volt esélyük."

Kezdjük a legelején. Az a gyerek nem harcművész volt, hanem küzdősportoló. A kettő között hatalmas különbségek vannak. Tény, hogy az MMA szabályrendszer reálisabb, mint a judo, vagy a sportkarate. De közel sem hasonlít olyannyira az utcai harchoz, mint ahogy azt hirdetni szeretik. Ugyanúgy van bíró, menetek, védőfelszerelés és pontozás. Az utcán nem úgy fognak neked jönni, mint a ketrecben. A legtöbb utcai balhé jó ha pár másodpercig tart. És az ellenfél gyakran ütni nem tud rendeset, csak neked megy, mint egy vadállat. Ilyenkor a technikai tudás bizony sokat érhet. Az meg, hogy valaki lesből, sunyin leszúr egy késsel, az ellen a legnagyobb harcművész sem tud védekezni - kivételt képzez természetesen Chuck Norris. Szerinted a ninjákj miért tudták legyűrni a szamurájokat? Mert lesből, többen támadtak, többnyire meg álmukban ölték meg őket. Ez ellen még lőfegyverrel és harcikutyával sem lehet védekezni.

A harcművészetek igen is érnek, én is sokszor hasznukat vettem. De ha ennyire semmit érőnek tekinted őket, szerintem keress föl néhány igazi harcművész mestert és velük próbálj kekeckedni. Azt hiszem, nem származna köszöneted belőle...

2012. nov. 4. 18:05
 15/34 anonim ***** válasza:

A ninjákokat is legyűrték, szervezett hadjáratokkal. A katonai fölény ellen nem volt esélyük, de az egy más téma.

"Az a gyerek nem harcművész volt, hanem küzdősportoló. A kettő között hatalmas különbségek vannak."

Mégpedig az, hogy a küzdősport felkészít a küzdelemre. Benne van a nevében is. Az Aikido pedig nem. Az Aikidoban nincs küzdelem. De még önvédelmet sem tanít. Aki mást mond az hazudik. De ne aggódj, mindig lesznek akik beveszik a meséket. És jönnek majd, hogy ez a sz*r nem jó semmire. Majd akkor magyarázkodj. Csak szólok, hogy lehet ezt csinálni hazugságok nélkül is.

2012. nov. 4. 19:50
 16/34 anonim ***** válasza:
78%

"harcművészetek képességeket fejlesztenek, erőt" A rengeteg hülyeségedre már felhívták a figyelmet, de egy kimaradt ami sokat elárul a hiányosságaidról. Cicám erőt az erőedzés fejleszt és nem a közelharcképzés, nem is tudom, hogy tudtál ekkora fvszságot leírni. Ja mégis, ahogy a többit is.

A harcművészeteknek igen egyszerű a definíciója, te szorulsz rá az utána nézésre. Az ellenség teljes megsemmisítése a lehető legkevesebb idő alatt.

A hozzászólásaid alapján egy sértett pattanásos elhízott tini képét fested a harci kutyáiddal meg a beretáddal. Hmm hány méterről is tud egy késes vagy botos támadó nem elhanyagolható esélyel egy intézkedő rendőrt súlyosan megsebesíteni akinek a tokjában van a pisztolya? Ez a távolság 7 méter, a rendőr jól és jogosan tudja használni a pisztolyt ám k9zelharcban nem túl képzett (amerikai nyomozó ténymegállapítása nem alsóbivalybasznádi statisztika)...

2012. nov. 4. 20:48
 17/34 anonim ***** válasza:

"A harcművészeteknek igen egyszerű a definíciója, te szorulsz rá az utána nézésre. Az ellenség teljes megsemmisítése a lehető legkevesebb idő alatt."

Gratulálok! Újradeffiniáltad a harcművészetek fogalmát. Ekkora baromságot már rég olvastam. Jót röhögtem rajta Hahaha :D

A harcművészetben nincs ellenség. Te magad vagy az ellenség! Kérdezt csak meg az igazszívű aikidokát! :D

Fogalmad sincs mi az a harcművészet, de jól ki tudsz kioktatni másokat. Életedben nem voltál még egy harcművészeti edzésen sem, csak a yutubos videókat nézed te is mint a többi amatőr szobavitéz :D

2012. nov. 6. 18:50
 18/34 anonim ***** válasza:

Te magad vagy az ellenség? Legfeljebb a hülye önmaga ellensége, nem egy harcművész :)

Egyébként aikidos szempontból csak annyi javítást igényel ez a definíció, hogy harcképtelenné tesszük az ellenfelet, nem megsemmisítjük.

Amúgy, most komolyan, elég nyilvánvaló, hogy halvány lila gőzöd sincs a harcművészetek de még a küzdősportok világáról sem, hisz olyan nyilvánvaló butaságok virítanak minden egyes kommentedben, amit az ovis unokahúgom egyszerű logikával lazán megcáfol. Ilyen nulla tudással mégis kit akarsz meggyőzni az ostobaságaidról?

Vagy te is csak ilyen szeretethiányos kis tini vagy, aki már csak azzal tudja felhívni magára mások figyelmét, hogy bődületes butaságokat írkál ilyen nyílt oldalakra?

2012. nov. 6. 19:18
 19/34 anonim ***** válasza:
Azért a magyar "igaz szívű aikidokák"-at ne vegyök egy kalap alá az igazi harcművészekkel. Teszem azt a Muay Boran-ban van ellenség. A fegyveres harcművészetek - mint amikor egy szamuráj képes arra, hogy a kardjával egy felé repülő nyilat, (vagy akár egy rálőtt airsoft golyót) egyetlen kardrántással - esetében pedig ne mond, hogy nem a gyilkolás a célja. A katonai közelharc is harcművészeteken alapszik. Azt hiszem, te nem tudod, hogy miről beszélsz. Attól, hogy ma már hemzsegnek a dojo-k a kamu harcművész mesterektől, még ne írjuk le az igazi harcművészeket.
2012. nov. 6. 19:39
 20/34 anonim ***** válasza:

Bizonyos dolgok harcművészetenként változnak. Az aikido lényege épp az, hogy az ellenfelet is úgy tedd harcképtelenné, hogy közben még ő is a lehető legkevésbé sérüljön!

Mellesleg pedig a szamurájok sem voltak aggresszívak. Tudtak gyilkolni, igen, de tisztelték az életet, és önvédelemből is csak akkor öltek, ha elkerülhetetlen volt.

2012. nov. 6. 19:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!