Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek az Aikido mint...

Szerintetek az Aikido mint önvédelem mennyire jó? (lent)

Figyelt kérdés
Pénteken voltam az első edzésen és tetszett, de felmerült bennem az a kérdés, hogy meg fogom e tudni védeni magamat, 2 év múlva ha elém áll két nagydarab kötekedős ember, akik nem űznek semmilyen küzdősportot. Mert én csak is ezért fogok eljárni Aikidozni, ha valaki belém köt meg tudjam magamat védeni. Egyébként nagyon megy mert már az első edzésemen megmutatott az edző 2 dolgot elsőre megértettem aztán azt mondta, hogy beállhatok a többiekhez. Erre lennél kíváncsi, hogy szerintetek az Aikido mint önvédelem mennyire fog érvényesülni? Hallottatok ezzel kapcsolatba valamit?
2010. febr. 21. 16:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

hát nemtom,énis akartam menni,16 évesen elősször,aztán mondták sokan 8 év amire lesz valami eredmény SZELLEMILEG.

Fizikailag nemtom hogy alakul

2010. febr. 21. 16:19
 2/16 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem önvédelemre nem valami jü az Aikido. Oké h megtanulod a technikákat satöbbi de ha az utcán betámadnak és te elkezded megpróbálni kicsavarni a kezét úgy pofánvernek hogy az nem igaz. főleg ha többen vannak semmit se ér.
2010. febr. 21. 16:26
 3/16 A kérdező kommentje:
De mondjuk ha belegondolsz akkor nem véletlenül használták anno a katonák is, mert használták van egy két videó és nem keverem a Defendoval!
2010. febr. 21. 16:38
 4/16 A kérdező kommentje:
Várom még a válaszokat, előre is köszi!
2010. febr. 21. 16:38
 5/16 A kérdező kommentje:
Ja am utolsó válaszoló te mit sportolsz ?
2010. febr. 21. 16:39
 6/16 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

Utcára olyan sportot válassz, amiből rendeznek versenyeket, pl thai box, box, kempo...

A krav maga is jó, de azt több idő elsajátítani mint a fentieket. (Bár ők az ellenkezőjét állítják, és valóban megtanulsz sok mindent hamar, de az nem bunyó. Nagyon jó bunyót tanulsz ott is, de csak később. Bár 2 évet írtál, az már elég.)

2010. febr. 21. 18:38
 7/16 A kérdező kommentje:

Ezt nézzétek meg, ez is Aikido:

http://www.youtube.com/watch?v=h__CdPeJoXo&feature=related

Köszi a kommentet várom még őket... :-)

2010. febr. 21. 18:51
 8/16 anonim ***** válasza:
2010. febr. 21. 20:47
 9/16 anonim ***** válasza:
Az előzőhöz kiegészítésül: Ettől függetlenül az Aikido is nagyon jó (nekem szimpatikus). (Nem is igazán összehasonlítható a KUDO-val). Bármit is csinálsz sokkal jobb mintha semmit sem tennél!
2010. febr. 21. 21:01
 10/16 anonim válasza:

kedves kérdező!

a video amit linkeltél nagyon szimpaitkus, látványos. de sajnos ha megtámadnak akkor soha nem így teszik.

2010. febr. 23. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!