Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek az Aikido mint...

Szerintetek az Aikido mint önvédelem mennyire jó? (lent)

Figyelt kérdés
Pénteken voltam az első edzésen és tetszett, de felmerült bennem az a kérdés, hogy meg fogom e tudni védeni magamat, 2 év múlva ha elém áll két nagydarab kötekedős ember, akik nem űznek semmilyen küzdősportot. Mert én csak is ezért fogok eljárni Aikidozni, ha valaki belém köt meg tudjam magamat védeni. Egyébként nagyon megy mert már az első edzésemen megmutatott az edző 2 dolgot elsőre megértettem aztán azt mondta, hogy beállhatok a többiekhez. Erre lennél kíváncsi, hogy szerintetek az Aikido mint önvédelem mennyire fog érvényesülni? Hallottatok ezzel kapcsolatba valamit?
2010. febr. 21. 16:03
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Az lehet, de most, hogy pár edzésen már voltam jobban látom, hogy ez teljesen az, hidd el, hogy igen ha nem így támadnak akkor keresünk olyan megoldásokat, hogy megtudjam magam védeni. De ezt ezentúl elég ha már én tudom...
2010. febr. 25. 18:10
 12/16 anonim ***** válasza:
Japánban, a harcművészetek őshazájában, ahol aztán igazán lenne miből válogatni a rendőrségi erőknek Aikido-t oktatnak. Ez szerintem mindent elmond.
2010. jún. 5. 20:16
 13/16 anonim válasza:

Hát persze h jó önvédelemre még ha fél karod van 1 MMA-s ellen akkor is :D

pl: http://www.youtube.com/watch?v=vwt9_G6VcME&feature=related

De ha két kezed van és ügyes is vagy meg ha van egy pár év tapasztalatod akkor te leszel a király :D

http://www.youtube.com/watch?v=8kRZF1m1Vyc

2010. okt. 3. 18:58
 14/16 anonim válasza:
figyelj az aikido szerintem alapjába véve jó de gyorsnak kell lenni olyannak mint seagal őt hányszor ütik meg meg ha egyszer a paraszt megüt nem kell tőle kifeküdni szerintem gyilkos sportág elég hamar meg lehet vele ölni valakit
2012. aug. 29. 14:40
 15/16 anonim válasza:
Szerintem is tökéletes önvédelemre, és én is azt olvastam hogy edzéseken figyelni kell és nem az erődet próbálgatni mert egy mozdulattal meg tudnád ölni a partnered(!). Szerintem ez mindent elmond. Ja és ha valaki kérdezné, onnan tudom, hogy azonkívül hogy olvasok róla már 10 éve folyamatosan járok is Aikidozni.
2012. nov. 19. 18:55
 16/16 anonim ***** válasza:

Na jó. Tegyünk világosba pár dolgot, mert látom pár embernek nagyon "érdekes" véleménye van. Az Aikido jó-e? Két kérdés van.

1.: Ki ellen? A szimpla kötekedő emberek "az iskola menőjei" álltalában tényleg erősek, kigyúrtak. Annyi a probléma, hogy az erő nem küzdőtudást jelent. Lehet hogy a menőhülyegyerek erősebb nálad, de ha nincs küzdőtudása 1-2 év aikido után le tudod simán nyomni. Ha van közdőtudása, mert mma-zik, vagy karatézik, akkor már több év edzésre ÉS tapasztalatra van szükséged.

2.: Korod? Mindenki mondja, hogy minden a technikán múlik. De nem. A kor is számít! Ha mondjuk vagy 14-15 éves, és felérsz egy felnőtt embert, akkor már könnyen nyerhetsz. Mert ha jön az öcsi nyolc vagy tíz évesen, hiába barna öves, felrúgják, hogy leolvashatja a göncölszekér alvázszámát.

2015. szept. 1. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!