Valaki segitene nekem edzestervben? -LANYNAK
Először is ezt kell tudnod:Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).
Tehát ha te a formáláson azt érted, hogy egyszerre lemegy a zsír és helyére izom kerül, akkor az téves elképzelés.
El kell dönteni, hogy mi legyen előbb.
Ha a zsírleadás, akkor menjen a szálkásító diéta, heti 3 súlyzós edzés + heti min 3-4 aerob edzés.
Itt találsz jó terveket: [link]
Szia!
Nehéz lesz pár sorban kifejtenem a véleményemet, és sokak negatív kritikával fogják illetni. 23 éves fiú vagyok, triatlonozok.
Kondigépen még az életben nem használtam rendszeresen, persze, kipróbáltam. Éreztem, hogy nem jó a testemnek. Még mielőtt megjelent a fegyencedzés című könyv, már azelőtt igazából ezt csináltam. Gond nélkül megcsinálom a fél kezes kézen állást, mégsincsenek nagy izomtömegeim.
Nézzünk rá egy 100 évvel korábbi atlétára, vagy a görög istenek szoraira. Nem voltak kondigépen, még is úgy nézek ki mint egy görög isten :) A kondigépen kötött pályán mozognak, nem erősítik az izületeketés szalagokat. Mégis hány testépítő tud megcsinálni letett sarokkal féllábas guggolást? Kb egy sem. Én igen. Ráadásul a saját testsúllyal végzett gyakorlatok ingyen vannak. Szerintem a téli edzésnek a futás, úszás, erősítés kombinációja kiválló. Mindegyik természetes, genetikailag belénk kódolt mozágsforma :)
Arra mondjuk edzenem kell, 2 órákat focizom is, így megy a futás de a maraton azért kemény.
Nekem nincs bajom a fegyenccel, én is sokszor ajánlom itt, keress rá a nevemmel és a fegyencedzés szóval.
De azért az nem tetszik, hogy ennyire divat a testépítők fikázása. Minek? Megférünk mi egymás mellett is, sőt a kétféle edzést lehet kombinálni is.
Először is elnézést szeretnék kérni Monteztől, nem akarom leszólni a testpítést. Viszont a kötött pályás eszközöknek nem vagyok a híve (az árusított étrendkiegészítőknek meg pláne nem), és úgy érzem, hogy a kedves kérdezőnek nem a konditerem kínlja a legjobb megoldást a céljához.
Én úgy kezdtem el triatlonozni, hogy a télen kerékpározásra alapozás címszó alatt elkezdtem futni (később úszni is). Majd belehaltam kezdetben, illetve majd megfúlladtam. Hiába volt combom és vádlim, az csak a kerékpárra volt rászabva. Tavasszal ugyan azon az emelkedőn érzékelhetően alacsonyabb pulzussal tekertem fel. Ha lassan futsz, akkor lassan futsz, majd megerősödsz. Nem kell figyelni a kilométert, ilyenkor fölösleges. Melegíts, fuss 10percet folyamatosan. 15,20,30,45,60. Nekem ez a véleményem, javaslatom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!