Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Olvasd el légyszi az edésterve...

Olvasd el légyszi az edéstervem! Szerinted mit kéne változtatnom?

Figyelt kérdés

Én az együtt dolgozó izomcsoportokat szeretem egybe csinálni, szóval én a mell-váll-tricepsz, hát-bicepsz híve vagyok, ez probléma?

Hétfő:

Mell

-Fekvenyomás 4*8

-Fekvenyomás 45° 4*8

-Fekvenyomás 45° keretben, rögzítve 4*8

-Tárogatás 4*8

-Áthúzás 4*8

Váll

-Vállgépen nyomás 4*8

-Oldalemelés állva 4*8

-Előre emelés 4*8

-Állig húzás 4*8

Tricepsz

-Csigás letolás 4*8

-Tricepsznyújtás ülve 4*8

Has

-Hasprés gép 4*50

Szerda:

Hát

-Nyakhoz húzás hátgépen 4*8

-Mellhez húzás szűk fogással 4*8

-Mellhez húzás szűk fordított fogással 4*8

-Mellhez húzás széles fogással 4*8

-Egykezes döntött törzsű evezés 4*8

Bicepsz:

-Bicepsz Scott-padon 4*8

-Bicepsz ülve egykezes súlyzókkal (22,5° hátradőlve) 4*8

-Koncentrált bicepszgyakorlat 4*8

Has

-Hasprés gép 4*50

Péntek:

Comb

-Guggolás súllyal 4*8

-Lábnyújtás 4*8

-Hack-gépes guggolás 4*8

-Lábhajlítás 8*8

-Combtávolítás lábgépen ülve 8*8

-Combközelítés lábgépen ülve 4*8

Vádli

-Vádligyakorlat lábtológépen 8*8

-Álló vádligyakorlat 4*8

Törzs

-Hiperhajlítás 30*4

Has

-Hasprés gép 4*50

2012. okt. 24. 23:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Basszus, ez túledzés! Nagy izomcsoportokra 4 gyakorlat, kisebbekre 3 gyakorlat BŐVEN elég kell legyen.
2012. okt. 25. 00:18
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyetértek az első válaszolóval, pár helyen sok lesz a gyakorlat. Mellnél elég lesz 3-4 gyakorlat, nem kell kétféle 45°-os nyomás. Egyébként is inkább 30°legyen, mert 45-nél nagy mértékben bekapcsolódik a váll elülső része. Utána mehet tárogatás és itt is lehet variálni a döntési szöget. Majd vagy áthúzás vagy tolódzkodás pár sorozat, de ez sem muszáj.

Vállnál kihagyhatod az előreemelést és az állighúzást, helyette viszont kellene oldalemelés döntött törzzsel, mert a hátsó vállrészre is kell gyakorlat.

Hátnál pedig nem húzunk nyakhoz, mert idővel szétszedi a vállízületet. Az egyik csigás húzógyakorlat helyett lehetne húzódzkodás. Nem kell ennyi csigás okosság. Szóval legyen egy húzódzkodás, mellhez húzás, valamilyen evezés (egykezes vagy kétkezes súllyal) majd ide tenném a hipernyújtást. Ennyi elég hátra is.

Lábnál minek 8 x8-as mennyiség a lábhajlításból? Meg ilyen comtávolító-közelítő wellnes-lóf@sz gépeken történő p*nalegyező gyakorlatokat sem kell csinálni. Helyettük jobban jársz egy merevlábas felhúzással.

És eleve nem mindig ugyanezeket a gyakorlatokat kellene végezni. Variálni kell, és a sorrenddel is. Tehát pl. bicepsznél is máskor legyen állva sima egyenes rúddal, majd egykezes scott pad, majd kalapács. Másik héten meg pl. egykezes beforgatós bic, majd állva francia rúddal, majd mehet egy koncentrált bic. Szóval legyen változatos.

Ugyanígy tricepsznél is lehet variálni.

2012. okt. 25. 07:20
 3/10 Sznofru ***** válasza:
A testépítésben nem jó az az elv, hogy minél több, annál jobb. Ebből túledzés lesz, kivétel ha kis súlyokkal szórakozol, akkor meg nem növekszel.
2012. okt. 25. 08:53
 4/10 A kérdező kommentje:

nem értem miért lenne sok gyakorlat. mell-5 váll-4 tricepsz 2 bicepsz-3 hát 5

BBTV-n is 5öt ajánlanak hátra, hogy meglegyen a tömege és az íve is.

nem gondoltam volna hogy a mennyiséggel baj lesz

2012. okt. 25. 22:08
 5/10 anonim ***** válasza:

Pedig naturálban sok. Mellre max 4 és hátra is + hiperextenzió.

De akkor ne kérdezz tőlünk, ha nem hiszel nekünk.:)

2012. okt. 25. 22:12
 6/10 A kérdező kommentje:

ha azt írod, hogy egyek edzés után 2 kanál patkánymérget, és megkérdőjelezem is írhatod, hogy akkor ne hidd el.

elsősorban a gyakorlatok összeállítására gondoltam, de amúgy megfogadtam a tanácsod, ma hátra 4 gyakorlatot csináltam, és nem húztam nyakhoz ;)

2012. okt. 25. 22:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Azért nem ugyanaz, nem baromságot javasoltunk, ráadásul nem csak én egyedül. 27 éve edzem, tudom mit beszélek.:)
2012. okt. 25. 22:25
 8/10 anonim ***** válasza:
Na meg BBTV-ben sem épp kezdőknek mondták azt, amit. És még annyi, hogy bicepszre 3-at edzenél, tricepszre meg kettőt, pedig utóbbi nagyobb izom, az adja a karod méretét. Akkor miért így edzed?!
2012. okt. 26. 14:10
 9/10 A kérdező kommentje:
kicsit számolj utána, hogy mennyi tricepsz van részben még a többi gyakorlatban, és megérted.
2012. okt. 26. 14:25
 10/10 Sznofru ***** válasza:

Én meg azt nem értem, hogy válaszolnak a tapasztalt emberek, te meg nem akarod elhinni.

Az meg, hogy esetleg melledzésnél kap a tricepsz, az nem jelenti, hogy meg van edzve. Ha te jobban érzed, akkor szarul is csinálod.

2012. okt. 27. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!