Mit várhatok? (testépítés)
Először is legyen tömegnövelő étrended, mert anélkül egy tápkieggel sem mész semmire.
Nem fontos izolátumra költeni, megteszi olcsóbb koncentrátum is és mellé edzés utánra 40-50g dextróz.
Reggel pedig a zabpehelyhez tegyed a proteint. Legyen multivitaminod is.
Még egyszer leírom: az étrend a legfontosabb!
napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Hát újat én sem tudok mondani, fél év alatt kellett volna, hogy legyen változás. Én 2 hónapja nyomom lassan és ugyan 1 hónapja elkezdtem egy kreatin kúrát ami picit besegített, de közel 8 kiló ugrott rám. Nyilván ennyi nem fog már a következő hónapokban, de 1-2kg-nak kellene jönnie legalább, ha jó az étrended. Az étrendednek meg úgy kell kinézni ahogy Montez linkelte.
Egyébként a whey isolate felesleges szerintem a te/mi szinteden/szintünkön, legfeljebb verseny előtt ajánlják, hogy minél tisztább legyen amit beviszel. Bőven elég lenne egy Whey pro ha már scitecben gondolkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!