Miért hízok ennyire?
Figyelt kérdés
Rengeteget mozgok,a suliban röplabdázok,kondizok,itthon segítek a szüleimnek,húzódzkodok a tornavason,de mégis hízok.175 cm és 80 kg vagyok már,pedig 75 kg voltam a tavasszal és akkor nem is sportoltam.Átlagosan eszem,nem sokat,nem keveset,amikor éhes vagyok akkor eszem.Már 9:30-kor fekszem lefele aludni,nincsenek semmi szerelmi problémáim,akkor miért hízok? 17/F2012. okt. 22. 16:25
1/11 anonim válasza:
Érdemes lenne tudni miket eszel. :) Le merem fogadni, hogy sok tészta, rizs, krumpli, esetleg mennek a cukros üdítők, édességek, chips, stb is?
2/11 A kérdező kommentje:
Hát igazad van,de nincs módomban azt enni amit akarok,amit főz anyám azt eszem.Az édességek kerülöm,de azért eszek.De minden haverom így van ezzel,és ők nem is sportolnak még sem híznak, ők is azt eszek ami van.
2012. okt. 22. 16:32
3/11 anonim válasza:
Akkor legalább csökkentsd a mennyiséget.Napi többször(4-5 kajálás) kevésre oszd be.
4/11 A kérdező kommentje:
És úgy jobb lesz ?
2012. okt. 22. 18:07
5/11 anonim válasza:
Lehet itt több minden a háttérben, ha a haverokkal hasonlítod magad össze. Lehet, hogy többet és intenzívebben mozognak, mint Te. Lehet, hogy mégse esznek annyi szénhidrátot, vagy kisebb adagokat. De nem elhanyagolható tényező a testalkat sem, lehet, hogy Te endomorf vagy ők meg ektomorfok, ők azok akik hiába zabálnak bármit, akkor is szálkásak maradnak. Mindenkinek abból kell gazdálkodni amit a természet adott neki, ha Te hízékony vagy és a barátaid nem, akkor neked máshogy kell táplálkozni.
6/11 A kérdező kommentje:
Szerintetek lehet hogy azért fáj mostanában a fejem mert meghiztam?Ha ülök és felállok akkor egyből megszédülök,vagy az előbb is voltam kint és bicajoztam és mikor megálltam elkezdtem egyszer egyszer szédülni. Lehet valami bajom van ? Mert amig 16 kg voltan nem colt ilyen panaszom
2012. okt. 22. 18:13
7/11 A kérdező kommentje:
bocsánat, aikor 75-76 kg voltam
2012. okt. 22. 18:13
8/11 anonim válasza:
"A kérdező kommentje:
És úgy jobb lesz ?"
Igen,egyenletesebben oszlik el a kalóriabevitel,és ugye a kevesebb is nyilván jobb.
fáj a fejed:Vérnyomásod rendben van?
9/11 anonim válasza:
Egy vércukorszint és vérnyomás mérésre azért elmennék...egyébként egy kis tanulságos sztori, hogy mennyire fontos az egészséges kajálás. 2 hónapja eszem normálisan. Előtte úgy ettem mint minden átlag ember aki nem figyel oda a kajára csak azt eszi ami jól esik. De azért a gyorskajákat csak alkalmanként toltam magamba. Szóval édességek, sütik, tészták tömkelege alkotta az étrendem. Nagyjából 10 évvel ezelőtt kezdődött, hogy átlag heti 3-4 alkalommal (volt olyan időszak, hogy 2-3 hétig minden nap, volt hogy csak egyszer) olyan fejfájásom volt, hogy ha nem vettem be pár órán belül gyógyszert, akkor szédülés, durvább esetben hányás jött rám. Persze voltam orvosnál vele, vércukor, vérnyomás teljesen oké, így a diagnózis migrén lett, tanuljak meg vele együtt élni. Ami a lényeg, 2 hónapja amióta nem eszem cukrokat, egyszerű szénhidrátokat (illetve fehér rizst szoktam, de sok zöldséggel, az lassítja a felszívódást) azóta NEM FÁJT A FEJEM egyetlen alkalommal sem!!! Ezzel csak arra akarok rávilágítani, hogy nem is gondolja az ember igazán, hogy mennyit számít egy jó étrend, amég nem érzi magán, hogy milyen változások következnek be. Próbálj meg Te is kicsit jobban odafigyelni arra, hogy mit kajálsz, a tested meg fogja hálálni.
10/11 A kérdező kommentje:
Hidd el nekem odafigyelnék én,de azt tudom enni ami van,anyám nem fog csak külön rám főzni :(
2012. okt. 22. 18:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!