Ez az általam összeírt 3 napos edzésterv szerintetek jó?
mell-váll-tricepsz
fekvenyomás, tárogatás, döntött padon egykezes súlyzóval fekve nyomás
oldalemelés, oldalemelés döntött törzzsel, előre emelés, vállvonogatás
lenyomás csigán, tricepsznyújtás fekve , tolódszkodás feltámasztott lábbal,
láb-has
guggolás, lábtolás, láb nyújtás, vádli-gépezés
láb emelés, has-gép, has-prés
hát-bic-alkar
nyak mögé húzás, mellhez húzás, lehúzás csigán, hiperhajlítás,
bicepsz állva egykezesekkel váltott kézzel, állva 2kezes rúddal, scott pad
alkar 2kezes rúddal űlve
180 cm, 70 kiló vagyok. Eddig 2 hónapig az átmozgatót csináltam, most szeretnék váltani. Mindenképp maradnék a heti 3 edzésnél. Amit összeírtam szerintetek működhet? Esetleg min változtassak?
Mondok egy-két dolgot, amin esetleg változtatnék, de ez nem jelenti azt, hogy ez neked is jobb lesz úgy. :)
Először is kicserélném az alkar edést a tricepsz edzéssel. Együtt edzeném a bic-tricepszet. Nem aranyszabály, de az antagonista izmokat a kar esetében szerintem célszerű együtt edzeni.
A váll edzésben az előre emelést lecserélném mellről nyomásra, avagy fej fölé nyomásra, és ezt raknám hangsúlyosan az első helyre a váll edzésen. Ezt követné a két oldalemelés, majd a vonogatás.
Egy evezés mindenképpen hiányzik a hát edzésedből, a döntött törzsű evezésre szokták azt mondani, hogy a legnagyobb tömeget hozza, és ezzel én maximálisan egyetértek. Ha így túl soknak érzed a gyakorlatokat, akkor valamelyik húzást hagyd ki belőle.
Én mellre még végeznék +1 gyakorlatot, de van aki szerint elég a 3 is. Ha a helyedben lennék, még vagy áthúzást vagy tolódzkodást raknék bele.
Mell az jó, vállra kellene mellről nyomás vagy egykezessel nyomás.
Hátra ne legyen nyak mögé húzás. Sose csinálj nyak mögé semmit, mert szét megy a vállízület idővel.
Kellene bele evezés kétkezes vagy egykezes + néha felhúzás.
az ülve nyomás,lábhajlítás kimaradt.
az első napra besűrített összes nyomó gyakorlat meg megöli a könyököd.
ja igen és a hát.
arra én ezt csinálnám-húzódzkodás,melltámaszos evezés,t rudas e,hiperh.
mell-váll
fekvenyomás, tárogatás, döntött padon egykezes súlyzóval fekve nyomás , csigás keresztezés
mellről nyomás, oldalemelés, oldalemelés döntött törzzsel, vállvonogatás
láb-has
guggolás, lábtolás, láb nyújtás, láb hajlítás, vádli-gépezés
láb emelés, has-gép, has-prés
hát-kar
mellhez húzás, döntött törzsű evezés, evezés gépen, hiperhajlítás, húzódszkodás
bicepsz állva egykezesekkel váltott kézzel, állva 2kezes rúddal, scott pad
lenyomás csigán, tricepsznyújtás fekve , tolódszkodás feltámasztott lábbal,
Köszönöm mindenki válaszát. Módosítottam nagyjából az általatok javasoltak szerint. Egyébként azért így esett a választás, mert olvastam, hogy pl mell-váll és hát-kar edzés azért jó párosítás, mert külön-külön edzve is dolgozik a párja. És így akkor egy napon meg is lenne mind,m és pihenne 1 teljes hetet.
oké lesz.
mondjuk szerintem felesleges mellnél a csiga.
a hát napnál meg ha te tudsz 1et is húzódzkodni az edzés végén,akkor te vagy a terminátor:).
azzal kezdj,ne a végén legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!