Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítők, mennyire ismernek...

Testépítők, mennyire ismernek el titeket?

Figyelt kérdés

sziasztok,

pusztán kíváncsiságból kérdezem, hogy mik az emberek visszajelzései a testépítőkkel kapcsolatban.

leginkább azokra lennék kíváncsi, akik már több éve edzenek, így egy látványosabb fizikumot sikerült elérniük.

előny-e ez, vagy hátrány a hétköznapokban? lányok hozzállása? hivatalos helyeken, esetleg iskolában hogyan viszonyulnak hozzátok? előjön a buta izomagy, hü lye koxos sztereotípia, vagy elismerik a sok munkát?

üdv

2012. szept. 15. 21:50
 1/8 dirtboy ***** válasza:

hát szerintem nincs itt egy olyan 1 sem akitől ezt kérdezni akarod.

ahhoz hogy valakit megszóljanak vagy ilyesmi azért az már versenyző lesz /nincs itt egy versenyző sem/ azokat is inkább versenyszezonban mert tömegesen fedettebbek.

akiket meg ez kiborít vagy valami azok meg inkább a szálkásabb formára reagálnak úgy.

2012. szept. 15. 22:15
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos ha már egy kicsit nagyobb, és szálkásabb vagy mint az átlag nyeszlett, izomtalan, habtestű férfiak, akkor már rögtön megkapod a "buta izomagy", "a testével többet foglalkozik mint a családdal/barátokkal", "biztos kokszol", "feltűnési viszketegsége van" sztereotípiákat, nem kell ahoz több év alatt kialakított fizikum.

Tapasztalat. Én kicsit több mint egy éve vagyok a témában, de már támadnak. Tipikus magyar felfogás: a testünkkel nem kell foglalkozni, akinek fontosak vagyunk az rondán, hájasan is elfogad. Ha meg jól akarunk kinézni, akkor feltűnési viszketegségünk van, nagyképűek vagyunk. Ja, de ha valaki rosszul néz ki, akkor meg az a baj, ő akkor megkapja a "bottal nem érnék hozzá" beszólásokat.

Az embereknek semmi sem jó. Magadnak akarj megfelelni, ne másoknak. Ha másoknak akarsz tetszeni, azért felesleges testépíteni, mert SOHA nem vagy jó az embereknek!

2012. szept. 16. 10:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Utolsó ez így igaz! Ritka egy birka nép ez a magyar átlag!
2012. szept. 22. 12:52
 4/8 anonim ***** válasza:

„Sajnos ha már egy kicsit nagyobb, és szálkásabb vagy mint az átlag nyeszlett, izomtalan, habtestű férfiak, akkor már rögtön megkapod a "buta izomagy", "a testével többet foglalkozik mint a családdal/barátokkal", "biztos kokszol", "feltűnési viszketegsége van" sztereotípiákat, nem kell ahoz több év alatt kialakított fizikum.

Tapasztalat. Én kicsit több mint egy éve vagyok a témában, de már támadnak. Tipikus magyar felfogás: a testünkkel nem kell foglalkozni, akinek fontosak vagyunk az rondán, hájasan is elfogad. Ha meg jól akarunk kinézni, akkor feltűnési viszketegségünk van, nagyképűek vagyunk. Ja, de ha valaki rosszul néz ki, akkor meg az a baj, ő akkor megkapja a "bottal nem érnék hozzá" beszólásokat.

Az embereknek semmi sem jó. Magadnak akarj megfelelni, ne másoknak. Ha másoknak akarsz tetszeni, azért felesleges testépíteni, mert SOHA nem vagy jó az embereknek!”

Azért abban van valami, hogy testükkel foglalkoznak nagyon sokat, mással nem. Ha megnézek egy Kathi Bélát vagy Vörös Zolit, hát hogy is mondjam, egyik sem egy észlény, ez rögtön pár mondat után megállapítható, ahogy a legtöbb testépítő szintén nem az. Én is edzek, hogy jó legyen az erőnlétem és hogy erős/ sportos legyek, de hogy vkinek az egész élete arről szóljon, hogy minél nagyobb és izmosabb legyen, az elég nevetséges. Egyébként meg itt is meg lehet nézni a gyúrós emberkék hozzászólásainak színvonalát. Néhány kivételtől eltekintve. Egyébként meg nem csak azok foglalkoznak a testükkel, akik 100 kilósak, és ki vannak gyúrva. Mondjuk az a te hozzászólásodból is lerí, hogy pl. lenézed a vékony embereket. Na látod, többek között ezért is tartják sokan a testépítőket buta, felszínes, beképzelt izomagynak. Mert többségük tényleg az. És most jöhet a biztos irigy vagy, nincs kitartásod sablonszöveg.

2012. okt. 7. 09:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm a személyiségem elemzését egy komment alapján, biztos vagyok benne, hogy ismersz. Egy félreértés: nem, nem nézem le a vékony embereket. Pár éve én 180cm és 55kg voltam, és nekem sem esett jól, ha beszóltak miatta. Sőt, baromira meg tudtak vele bántani. Senkit nem nézek le ok nélkül.

Ez a "testükkel foglalkoznak, mással nem" sztereotípia a kommunizmusból maradhatott ránk, vagy nem is tudom, de hogy beszűkült látókörre utal, az biztos. A testépítés egy sport. Vörös Zoli profi szinten űzi, világbajnok is volt. Ő ebben a sportban jeleskedik. Most mivel lenne másabb, ha mondjuk diszkoszvetésben, vagy futásban lenne világbajnok? Semmivel. A testépítés, a labdajátékok, az úszás, az atlétika, mind csak sportok. Ha egy sportoló ilyen eredményt elér, annak bizony ez az élete. Itt leszögezném, hogy a profiszintű testépítők, és az átlag testépítők nem ugyanazok. Nekem pl ez csak egy hobbi, nem is akarok akkora lenni mint egy profi. Kathi Béla egyébként úgy tudom, erőemelő. Zoliról meg nézhetnél beszélgetős videókat, intelligensebb az átlag magyarnál.

Jah, hogy te a gyakorikérdések alapján ítéled meg a testépítőket? Egy olyan oldalon, ahol alapból a közösség fele sík idióta? Gratulálok. Nézz át a fogyókúrás témakörökbe, ott fogsz igazán megbotránkozni. Almaecetes víztől, meg káposztalevestől várják néhányan, hogy lefogyjanak. Vagy nézz át a szexualitás témakörbe, olyan kérdések vannak, hogy terhes vagyok-e ha a meleg élettársam a hátam közepére élvezett. De még a politika témakörbe is benézhetsz, az ezotéria témakör meg a skizofrén őrültek gyűjtőhelye.

A testépítők buták... akkor a repperek csórók, a rockerek alkoholisták, a diszkósok drogoznak, a nők mind r*bancok, a férfiak mind bunkók, a sakkozók mind öregemberek, a jótanulók mind szemüvegesek, a mindannyian lopnak, és az összes négernek nagy a farka... gondolom érted mire célzok.

2012. okt. 7. 10:23
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Abban igazad van, hogy nem írtam oda, hogy profi testépítők, rájuk gondoltam. Viszont:az írtam,TÖBBSÉGÜK, LEGTÖBBJÜK. Sehol nem általánosítottam, ezért repperek repperek csórók stb-nek nincs értelme. Azt hittem, világos lesz, de úgy látszik, ha nem írom oda minden mondatba, hogy „nem mindegyik, többségük”,akkor már rögtön jön a ne általánosíts szöveg. Kathi Béla testépítő, aki erőemelésben is jó eredményeket ért el. Vörös Zoliról rengeteg videót néztem, ezek alapján írtam azt, ami írtam. Nyilvánvaló, hogy szabadidejében nem szépirodalma olvas, ugye érthető, mire gondolok? A diszkoszvetéses, futásos példát is eléggé sántít. Abban másabb egy diszkoszvető, hogy SPORTOLÓ. Nem a kinézetével foglalkozik állandóan és arra hajt, hogy hogy néz ki. Ezért nem nem tudom sportnak tekinteni a testépítést. Az erőemelés például az. Ki mondta, hogy csak a gyakori alapján ez a véleményem? Az írtam, hogy itt is körbe lehet nézni, miket írnak a testépítők.
2012. okt. 7. 11:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A repperes rokkeres példához én is odaírhattam volna hogy nem mind, csak a többség. Ezekről az emberekről ezek a sztereotípiák terjedtek el, mégsem igaz még a felére sem.

"A diszkoszvetéses, futásos példát is eléggé sántít. Abban másabb egy diszkoszvető, hogy SPORTOLÓ. Nem a kinézetével foglalkozik állandóan és arra hajt, hogy hogy néz ki. Ezért nem nem tudom sportnak tekinteni a testépítést."

Már értem, egy vagy azok közül, akik szerint a testépítés nem sport. De, sport, csak nem mindenki érti a lényegét. Te azt hiszed, hogy azért csinálja az ember, hogy jól nézzen ki. Ennyi erővel akár a modellek fogyókúrája is lehetne sport, nem? Hát nem, nem az. A testépítés nem erről szól, a kinézet az csak egy velejáró. Aki azért csinálja hogy utána villoghasson a diszkóban, az nem testépítő. És szerintem ezek alapján az emberek alapján alakítottad ki a véleményed. De a diszkógyúrós az egy megint más kategória.

Itt be is fejezem a vitát. Vannak paraszt testépítők, de közel sem a többség, én többet ismerek személyesen szerintem, mint te. Ráadásul ezeken kívül több millió paraszt ember él az országban. Egyébként is, ilyen kis apróságon ennyit vitázni... ha ezt valaki elolvassa, elröhögi magát :D

2012. okt. 7. 13:22
 8/8 A kérdező kommentje:

egyetértek az utolsó hozzászólóval.

a testépítés nem sport? lehet, mert ez már több mint sport, ez már egy életstílus. semelyik sporthoz nem kell szerintem ekkora önfgyelem, mint ehhez, mert egy versenyzőnek a nap 24 órájából minden perce pontosan meg van tervezve, mikor mennyit és mit ehet, mennyit kell pihennie, etc.etc.

Vörös Zolival pedig többször is volt szerencsém személyesen találkozni, és beszélgetni. Egyáltalán nem buta, tájékozott a világban, értelmesen, változatosan fogalmaz, tehát nem értem mire fel mondod, amit mondtál.

ui. természetesen van sok idióta testépítő, mind hobby mind versenyszinten, de ez a világ bármelyik területén megfigyelhető, pl. vannak buta ökölvívók, autóversenyzők, és még sorolhatnám...

2012. okt. 7. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!