Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha abbahagyom a kreatin...

Ha abbahagyom a kreatin szedését akkor tényleg visszafogyok?

Figyelt kérdés
Szeretnék edzés mellé kreatint szedni, hogy könnyebb legyena tömegnövelés, de sok helyen hallottam, hogy felesleges mert csak vizet tart az izmokban és amint abbahagyom szedni, leereszt. Ez igaz?

2012. szept. 3. 13:28
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Nem teljesen így van ez. A kreatin vizet tart vissza a sejtben, hiszen ez a dolga, így tud anabolikus (izomépítő) állapotot fenntartani. De a kúra közben az anabolikus állapt miatt közvetve erősödtél is és izmosodtál is, tehát nem csak a víztartalommal lettél több. A vízvisszatartás megszűnik, de a nettó izomnövekedésed megmarad, tehát összességében pozitív az anyagmérleg.:)
2012. szept. 3. 13:40
 2/23 anonim ***** válasza:
0%
Igen az így van!A kreatinos izom,csak látványos,olyan mint egy felfújt lufi.
2012. szept. 3. 13:41
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Biokémikus szakértőnket hallották, Dr. Lufikovics Bélát. Nézeteit próbálta már a legnevesebb tudományos szaklapokban publikálni, de sajnos a Michelin, és a Pirelli, mint a felfújás mesterei megvették tőle a tudást karöltve a gonosz Budibildercégekkel, hogy ki ne derüljön a titkos összeesküvésük, hogy együtt fújják fel szegény gyanútlan gyúrósok izmait.
2012. szept. 3. 13:43
 4/23 anonim ***** válasza:
0%

Áááá,b+,éreztem mikor már rákattintottam a "válasz elküldése"-re hogy le leszek nullázva:D

Előre bocsájtom,hogy így hallottam...,hogy leereszt az izom,ha valaki abbahagyja,magam még nem szedtem!Ha nem így van elnézést!

2012. szept. 3. 13:46
 5/23 anonim ***** válasza:
Nem így van. De ha nem vagy biztos benne, miért nem olvasol utána, mielőtt írsz?
2012. szept. 3. 13:48
 6/23 anonim ***** válasza:
Jah,utólag már én is okos vagyok:D
2012. szept. 3. 13:49
 7/23 anonim ***** válasza:

Hússal (hal, baromfi) már eleve kreatint viszel be. Egyáltalán nem felesleg. Normális napi energia termeléshez 2g-ra lenne szükség. Pl. ha megeszel 100g marhahást kb. 500mg creatinhoz juthatsz. Mivel a kreatin az izmokban raktározódik, ezért azonnali enregiaforrást kapsz vele. Szívműködést javít, növeli az izomzat (sejt) térfogatát, agyi funkciókat javítja (fáradságérzet eltolás), semlegesíti a tejsavat. Szóval jó dolog.

Amióta létezik a creatin AKG (creatin kémiai kötése AKG-val), ő az eddigi leghatékonyabb creatin formula. PH-stabil, nagyon jó oldódású, tökéletes felszívódású, mivel a bélrendszerből a vérbe jut, így nincs gyomor és emésztési probléma. Mivel nem kell szénhidrát, anélkül is az izmokba jut, még szálkásítók, diétázók is használhatják. A bőr alatti kötőszövetekben nem tart vissza vizet. Napi 3g elegendő.

[link]

2012. szept. 3. 13:51
 8/23 anonim ***** válasza:
Attól néz ki lufisnak, mert az izom az edzés hiányában nem lesz olyan szép tónusos, némi zsír is feljön olyankor és úgy néz ki némely ember, mint a Michelin gumiemberke. De ez nem azért van, mert a kreatin ezt okozza. Ha tartja az étrendet legalább az edzés befejezése után is, akkor szépen megmarad az izomzat. Persze idővel valamennyit veszít belőle, a testünk feleslegesen nem tart fenn izomzatot, nem terheli feleslegesen a keringési rendszert.
2012. szept. 3. 13:51
 9/23 anonim ***** válasza:

Utolsó, kicsit kevered a dolgokat.:)

Nem az volt a kérdésben, hogy az edzést hagyja abba, hanem az, hogy a kreatint hagyja abba, akkor mi lesz?:)

2012. szept. 3. 14:03
 10/23 anonim ***** válasza:
Csak továbbvittem a gondolatot, hogy az izomzat megfelelő étrenddel akkor is megtartható valamilyen szinten, ha az edzést is abbahagyja. Ha csak önmagában a kreatinkúra ér véget, annak véget is kell érnie, annak semmilyen negatív következménye nincs.
2012. szept. 3. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!