Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek miért jó aikido?...

Szerintetek miért jó aikido? Mit erősít? Mennyire megy rá az erőre vagy a hajlékonyságra? Mennyiben jobb küzdősport, mint a többi?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni egy küzdősportot, és azért is jó lenne, mert sportolnék is valamit. Korábban egy ismerősöm mesélte, hogy ő Wing-Chunra jár (még bemutatót is tartott). Arra gondoltam, hogy vagy a Wing-Chunt vagy az aikidót kipróbálom. Ja és 15 éves lány vagyok, normális testalkattal.

2012. szept. 1. 16:23
1 2 3 4 5
 31/43 anonim válasza:
Én is az aikidot javaslom, mert ahogy előttem is mondták itt tényleg nem kell a fizikai erődet nagy mértékben felhasználni, elég ha az ellenfeled erejét vezeted el. És aki ezt másképp gondolja, és azt állítja, hogy ez az önvédelmi küzdősport semmire nem jó azt megnézném ahogy egy mesterrel küzd a hatalmas tudásával. Még meglepődni sem lenne ideje és máris a földön feküdne, jobb esetben a hátán távol az aikidostól jó helyzetben a menekülésre, vagy rosszab esetben a mester mellett, rögzítve és kegyelemért siránkozva.
2012. nov. 18. 19:17
 32/43 anonim válasza:
Ja és válasz az eredeti kérdésre: az Aikido és a Wing-Chun kung-fu nem olyan sok mindenben különbözik, csak az Aikidoban nagy figyelmet fordítanak az álló harc mellett a fegyveres edzésre is (mint a kendo), míg a Wing-Chun a földharcra fordít figyelmet. Én mégis inkább az Aikidot ajánlom, mert sokkal kevesebb benne az atemi (amikor megütöd az ellenfeled a technika közben) és sokkal hatásosabb rögzítések vannak benne.
2012. nov. 18. 19:21
 33/43 aikiboxer ***** válasza:

Mielőtt mítoszokat kezdenénk el gyártani, azért azt tisztázzuk, hogy

1) az aikidóhoz a reklámja ellenére kell a fizikai erő

2) az aikido sparring tapasztalat nélkül semmit sem ér

3) sajnos egy átlagos aikido mestert egy középkezdő bokszoló is hűvösre tesz.

2012. nov. 18. 19:31
 34/43 anonim válasza:
Ja igen, pont nem. Nem azt mondtam hogy nem kell fizikai erő, csak azt hogy nem kell olyan nagy mértékben felhasználnod, mint a pl a judoban.
2012. nov. 19. 18:44
 35/43 anonim válasza:
Ja és egy középkezdő boxolónak annyi esélye van egy mester ellen mint egy légynek a túlélésre amelyiket 8-szor csaptak le egymás után mondjuk kalapáccsal.
2012. nov. 19. 18:46
 36/43 anonim ***** válasza:
A vingcsun és az aikido nem különbözik sokban?:D A vingcsun alapvetően 80-90%ban ütés(a maradék meg rúgás). Ha még a különböző vingcsun ágak bele is tettek ezt azt, akkor sem hinném hogy ettől nagyon messzire mennének. Úgyhogy inkább a boxhoz áll közelebb a vingcsun.
2012. nov. 20. 10:02
 37/43 aikiboxer ***** válasza:

#35 te próbáltál már aikidót vagy bokszot?

Csak mert mögöttem van 10+ év aikido és lassan 4 év boksz, és én legalább tudom, mit beszélek...

2012. nov. 20. 15:40
 38/43 anonim ***** válasza:
0%
Az, hogy te 10 év alatt annyit sem fejlődtél, hogy egy középszerű boxolóval felvedd a versenyt, téged és az edződet minősíti csak, magát az aikido hatékonyságát nem.
2012. nov. 20. 15:43
 39/43 aikiboxer ***** válasza:

Tök mindegy, hogy én mennyit fejlődtem, fekete övesekkel edzek együtt, tisztában vagyok a harci képességeikkel.

Egyébként ők is.

2012. nov. 20. 17:26
 40/43 aikiboxer ***** válasza:
Egyébként nem válaszoltál a kérdésre: te próbáltál már aikidót és bokszot? Személyeskedés helyett inkább erre válaszolj.
2012. nov. 20. 17:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!