Szerintetek miért jó aikido? Mit erősít? Mennyire megy rá az erőre vagy a hajlékonyságra? Mennyiben jobb küzdősport, mint a többi?
Az aikido nem küzdősport. valójában nincs is benne küzdelem.
miért jó? amiért a tenisz, a pecázás, vagy a motorozás. De önvédelemre nem sokat ér. pláne, hogy 57 kiló vagy.
Ha sport célból szeretnéd űzni, és van normális (!) bokszedzés a közelben, próbáld meg a boxot. Ha pesti vagy, nézz le hozzánk, járnak lányok is, és nagyon normálisak az edzők is meg az edzéstársak is:
Ha aikidot szeretnél "sportszerűen" űzni, az is jó választás, az alábbi kiegészítésekkel:
- heti 2x aikido
- mellé heti 1-2x futás (5-6 km)
- mellé pedig mindenképpen kell erősítés, mert az aikido edzéseken ez nincs; legegyszerűbb a fegyencedzést elkezdeni szépen az alapoktól (ld. fegyencedzés c. könyv)
Az erősítésről annyit, hogy nem tudom, a Wing-Chunon milyen erősítés van, de én most az edző engedélyével a bokszedzés végén lévő "hivatalos" erősítést (amely fekvőtámaszból, hasprésekből stb. áll) lecseréltem a fegyencedzés gyakorlataira, így amíg a többiek nyomják a haspréseket, addig én fegyencezek. :)
Ha a boksz nem Neked való, akkor a Wing-Chun sem... Én azért adnék egy esélyt a boksznak, csak nézd meg! Nagyon normális az edzőnk, kedvesek az edzéstársak, és legalább 5-6 lány is jár...
A fegyencedzés az egy egyszerű (de nagyszerű) erősítő program, amelyet otthon is tudsz végezni súlyzók és más eszközök nélkül:
Az elöttem szólóval teljesen egyet értek, és én is ezt tanácsolom.
De viszont azok a válaszolók, akik azzal érvelnek, hogy egy 57 kilós nőnekk eséje sincs egy 80 kilós férfival, azok téved.
Az Aikido és lényegébe az összes lágy harcművészet lényege pont az, hogy nagyobb fizikai erő befektetése nélkül, csupán csak az univerzum törvényeire, az emberi test működésére és a pontos technikára hagyatkozzon! De persze ezeknek a technikáknak az elsajátítása hosszú idő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!