Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek miért jó aikido?...

Szerintetek miért jó aikido? Mit erősít? Mennyire megy rá az erőre vagy a hajlékonyságra? Mennyiben jobb küzdősport, mint a többi?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni egy küzdősportot, és azért is jó lenne, mert sportolnék is valamit. Korábban egy ismerősöm mesélte, hogy ő Wing-Chunra jár (még bemutatót is tartott). Arra gondoltam, hogy vagy a Wing-Chunt vagy az aikidót kipróbálom. Ja és 15 éves lány vagyok, normális testalkattal.

2012. szept. 1. 16:23
1 2 3 4 5
 1/43 A kérdező kommentje:
Vagy még szóba jöhet a Krav Maga. Egyébként önvédelemre szeretnék tanulni küzdősportot. Az átlagos testalkaton meg azt értem, hogy 165 cm, 57 kg.
2012. szept. 1. 16:39
 2/43 anonim ***** válasza:

Az aikido nem küzdősport. valójában nincs is benne küzdelem.

miért jó? amiért a tenisz, a pecázás, vagy a motorozás. De önvédelemre nem sokat ér. pláne, hogy 57 kiló vagy.

2012. szept. 1. 17:18
 3/43 anonim ***** válasza:
Az aikidot bárki elkezdheti, aki meg tud emelni egy pohár vizet. Önvédelemre minden harcművészet vagy küzdősport alkalmas, ha azt magas szinten művelik.
2012. szept. 1. 17:46
 4/43 aikiboxer ***** válasza:

Ha sport célból szeretnéd űzni, és van normális (!) bokszedzés a közelben, próbáld meg a boxot. Ha pesti vagy, nézz le hozzánk, járnak lányok is, és nagyon normálisak az edzők is meg az edzéstársak is:

[link]

Ha aikidot szeretnél "sportszerűen" űzni, az is jó választás, az alábbi kiegészítésekkel:

- heti 2x aikido

- mellé heti 1-2x futás (5-6 km)

- mellé pedig mindenképpen kell erősítés, mert az aikido edzéseken ez nincs; legegyszerűbb a fegyencedzést elkezdeni szépen az alapoktól (ld. fegyencedzés c. könyv)

Az erősítésről annyit, hogy nem tudom, a Wing-Chunon milyen erősítés van, de én most az edző engedélyével a bokszedzés végén lévő "hivatalos" erősítést (amely fekvőtámaszból, hasprésekből stb. áll) lecseréltem a fegyencedzés gyakorlataira, így amíg a többiek nyomják a haspréseket, addig én fegyencezek. :)

2012. szept. 2. 09:03
 5/43 A kérdező kommentje:
aikiboxer: igen, Budapesten élek, de nem hiszem, hogy a box nekem való. :) A fegyencedzés miből áll?
2012. szept. 2. 13:54
 6/43 aikiboxer ***** válasza:

Ha a boksz nem Neked való, akkor a Wing-Chun sem... Én azért adnék egy esélyt a boksznak, csak nézd meg! Nagyon normális az edzőnk, kedvesek az edzéstársak, és legalább 5-6 lány is jár...

A fegyencedzés az egy egyszerű (de nagyszerű) erősítő program, amelyet otthon is tudsz végezni súlyzók és más eszközök nélkül:

[link]

2012. szept. 2. 15:40
 7/43 kukkiwon válasza:
ha sport miatt is kezdenél járni akkor én a karate,taekwondo,kickbox és hasonló ütős rúgós irányzatot tudom ajánlani.sok szaladás és nyújtó gyakorlatok vannak,spárga stb.hajlékony leszel és rugalmas és nagyon gyorsan letudod rúgni embertársaid fejét,ütni is megtanitanak rendesen.az aikidot sosem probáltam de van egy határozott véleményem,nem hiszem h egy 5o kilós hölgy menne valamire egz 8o,9o kilós férfival.
2012. szept. 3. 23:50
 8/43 kukkiwon válasza:
ugy értem Aikido teknikával nem sok esélye lenne.
2012. szept. 4. 00:03
 9/43 anonim ***** válasza:
Az Aikido nem küzdősport. Nem tanít küzdelmet sem önvédelmet. Az Aikido az intelligens emberek harcművészete. Fejleszti a testi hajlékonyságot, a lelki rugalmasságot és a belső erőt. Ha tetszik a japán kultúra, szeretnél barátok között jó hangulatban edzeni és megismerkedni egy a szamurájok korából eredeztethető igazi japán harcművészettel, de nem célod, hogy kékre, zöldre veresd magad, hajlandó vagy időt és energiát szánni a dologra, akkor az Aikido neked való. Minél előbb keress fel egy aikido dodzsót és próbáld ki! :)
2012. szept. 4. 17:20
 10/43 anonim válasza:

Az elöttem szólóval teljesen egyet értek, és én is ezt tanácsolom.

De viszont azok a válaszolók, akik azzal érvelnek, hogy egy 57 kilós nőnekk eséje sincs egy 80 kilós férfival, azok téved.

Az Aikido és lényegébe az összes lágy harcművészet lényege pont az, hogy nagyobb fizikai erő befektetése nélkül, csupán csak az univerzum törvényeire, az emberi test működésére és a pontos technikára hagyatkozzon! De persze ezeknek a technikáknak az elsajátítása hosszú idő!

2012. okt. 15. 12:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!