Milyen edzésterv lenne nekem a legoptimálisabb? (kép)
Bizonyám, a legnagyobbal, amit csak elbírsz. Ha többet bírsz majd, akkor emelj a súlyon. A praktikákat meg ne a teremben lesd el, hanem még otthon, budibilderponthu, edzéstervek, gyakorlat leírások. A végrehajtásban már kérhetsz segítséget, mert nagyon fontos, hogy helyesen csináld. Futni kardió, állóképesség miatt célszerű, de az alakformálásba nem számít bele most. Az, hogy mennyi idő alatt lesz meg, amit akarsz, nem tudom, a genetikádtól is függ, hogy hogy reagál az edzésre, na meg attól, hogy mennyire tudod betartani a dolgokat. Ha nem nagyon, akkor értelemszerűen lassabb lesz.
A kajálás is ugye fontos, de mivel naponta meg van kétszer kérdezve, rátalálsz. De találtam neked egy viszonylag jó összefoglalókérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..
Annyi különbséggel, hogy nőnek elég 3-4 g/tskg szénhidrát, mert hízékonyabbak vagytok. Ha marad rá keret, menjen az edzés utáni protein nyugodtan.
szóval szükségem lesz: vitamin pl multi pro és tejsavó prtoein pl vpx syngex, stillmass whey 6:3:1 (ezt egy másik kérdésnél olvastam, de gondolom nekem is hasonlóan megfelelő) és gondolom nem 2 Ft lesz....
Az étrendnél meg gondolom, úgy kell nézni, hogy nyers állapotban lemérem a csirkemellet, és megnézem a táblázatban, hogy miből mit tartalmaz, ugye?!
Ennek most neki is állok, mert van egy olyan érzésem, hogy előre meg kell tervezni! :) Nem lesz egyszerű, meg még nem is igazán tiszta, h mit s hogyan...
Meg már csak egy társ kéne, aki velem küzdene! :D
Vitaminnak szerinte bőven elég a Mega Daily One (4170 ft 150 kapszula), proteinnek meg ami tetszik, nem múlik ezen olyan sok, kb 10ezer egy 2,27 kilós doboz, ha tejsavó. Ha kevert, ami elvileg nem annyira optimális, akkor 10ért már 4 kilót is kapsz. De az ízét szidják nagyon :D Mielőtt bármit veszel, nyálazd át a sportrovatot, sok okosság van, és a biztonság kedvéért közöld, hogy mit választottál :D
Igen, az étrendet meg kell tervezni, eleinte nehéz lesz, erről is olvasgass, sportrovat, ez: [link] és más testépítős oldalak is jöhetnek. A csirkemelles dolgot jól gondolod, de ez is le lesz írva, hogy megnyugodhass.
Nos, hajrá, itt sokan vannak, akik szívesen segítenek, csak akkor zabosak néha (azaz inkább csak én xD), ha ugyanazt sokadszorra kérdezik meg. Ezért OLVASS! A saját dolgod is megkönnyíted. Pár hét, és úgy érzed, mintha mindig is ezt csináltad volna :P
ok, elolvasgattam, es ugy dontottem, hogy azt a taplalekkiegeszitot es vitamint fogom megvenni, amit te javasolsz, hisz hiaba olvasgatom, tapasztalatom nincs benne, igy hat kenytelen vagyok vakon bizni benned! :D
De azt is irja valahol, h eloszor etrenddel probaljunk meg tomeget novelni, probaljam meg en is igy, vagy jobb az ha mar holnaptol szedek feherjet meg vitamint mar az atmozgato edzes alatt?!
Na itt vagyok. Szóval: vitamin mehet akármikor, kb mindenkinek kéne valami manapság. Az étrend természetesen fontosabb, mint a kieg, hiszen a kieg az étrend része lesz, csak némi plusz fehérje, aztán annyi, ha sikerül anélkül, az tán még jobb, mert nem kell kiegre költeni. Egyedüli előnye edzés után van, amikor gyorsan felszívódó protein kell, ilyenkor, és csak ilyenkor kell hozzá szőlőcukor, kb 30-40 gramm, fehérjéből meg annyi, amennyi a testsúlyod fele gramm (százalékkal súlyozva, mert nem 100%os maga a por). Na meg azért is előny, mert ha épp nem tudsz enni, csak kanalazol belőle, és legalább nem éhezel. Az étrend úgy legyen, hogy meglegyen a napi 2 g/tskg fehérje, és 3-4 g/tskg szénhidrát, ha ez nincs meg, azt kipótolhatod a kieggel, de szilárd kajával jobb. Bár tény, hogy nehezebb. Sőt, némi telítetlen zsírsav-kiegészítés is mehetne, omega 3, 6 meg ezek, lenmagolajat szoktak mondani. Mintaétrendeket itt találsz: [link]
Edzés utáni fehérjeadag mehet már átmozgatásnál is, szőlőcukrot meg ugye emlékszünk, hogy csakis akkor teszünk mellé, sose másmikor. Igazából nem annyira fontos, hogy legyen mellé egy lassú fehérjéd is, erre való a szilárd kaja, ez már luxus lenne, csak akkor költs rá szerintem, ha nagyon van miből. A kiegek arra valók, hogy megkönnyítsék az elkezdett utat, de először is rendesen el kéne azt az utat kezdeni a kajával. Pedig olyan csábító lenne egész nap ezt enni, tudom :D A kaja unalmas, ez meg olyan izgi, de nem ebben van a kulcs.
Eleinte viszonylag gyorsan meg fogsz indulni, feltöltődnek a glikogénraktárak, örülni fogsz a fejednek, lelkes leszel, de pár hónap múlva ugyanilyen gyorsan meg is áll a fejlődés :D Nem kell megijedni, csinálni kell tovább, kaját mindig aktuális testsúlyhoz viszonyítunk, és haladni fogsz.
(amúgy a proteineken levő 100% felirat csak reklámfogás, egy protein sincs tiszta 100%-os, nem is lehet olyat csinálni. Ne is foglalkozz ezzel, azt nézd, ami rá van írva a hátuljára az összetevőkhöz.)
[link] - ez egy viszonylag olcsó hely, ha debreceni vagy nyíregyházi vagy, a postaköltséget is megspórolod, mert van boltjuk, ahova személyesen bemehetsz, és szeptemberben Pesten is nyílik egy. Amúgy nem kell félni a netes rendeléstől, megbízhatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!