Anyu bekattant. Mit tegyek?
2g fölött értelmetlen bevinni fehérjét, mivel köztudtottan csökkenti a tesztoszteron szintet. NLehet hogy egy szteroid használó embernek ez mindegy, hiszen eleve 20-25x-e a tesztoszteronszintje egy átlag emberéhez képest, de egy naturál testépítőnél ezzel kalkulálni kell. A fehérje beépítést nem Te határozod meg azzal, hogy 3-4g tolsz. Ezt értéstek már meg. A szervezet, ha nincs rá szüksége, energiaként használja fel vagy zsírként raktározza el. Ez a fölös fehérje aztán a különböző bomlástermékek miatt gyönyörű pattanásokat varázs az emberfiára, és a belső szervek is megköszönök a szükséges feletti mennyiséget.
nem olvastam soha egyetlen egy tanulmányt sem, ami 2g/testsúlykg fölé helyezné a mércét. szinte kivétel nélkül bodybuilder oldala szponzorálva tápkieg gyártókkal és tápkieg üzletemberek tolják a 2,5 ill a 3-4g proteineket. Minden orvos ismerősöm túlzásnak és károsnak találja ezt a mennyiséget, a fentebb leírt hormoncsökkentő hatása miatt ráadásul testépítő szemmel is értelmetlen.
komolyan ezek az emberek tényleg nem értik meg, mintha gyengeelméjűeknek magyaráznám, hogy a testnek van egy lebontó és szűrőképessége. hiába lettél 60 kilóból 120, a májad, veséd nem tudod tömegelni, a belső szerveid nem fejlődnek a testépítéssel. ezek a szervek kökeményen le vannak terhelve, és károsodnak.
Mindig szomorú leszek ha néhány idióta végigkoxolja az életét és random módon zabál ész nélkül, azt mondja, "Látod nekem nincs semmi bajom tőlük, tehát nyugodtan nyomd". az agyam elszáll ettől a baromságtól.
komolyan menjetek el tápkieg árusnak, ott lehet tolni a tudatlan népnek az ilyen propaganda baromságokat.
anatomy, szerintem te nem látod jól a dolgokat. Nem 3-4grammot írtam, hanem 2-2,5g*ttkg-ot. Ennyi kell a testépítéshez, ez tapasztalatom is. Visszutasítom a koxos vádakat, 26 éve tolom naturálban ls bármikor odaállok akár egy koxos mellé is formában még 41 évesen is.
Ja, és nem lesz 150g-200g fehérjétől senkinek baj, nem kell a leírkálni hülyeségeket.
En Montezzel ellentetben testepitessel aktivan csak 11 eve foglalkozom.
Nekem boven eleg a 2gr/tskg. Azt hiszem ennyi ido alatt lett eleg tapasztalatom ezekkel kapcsolatban.
Az sem mindegy, hogy a feherje hogy hasznosul. Ha sok belgaz keletkezik, az eloojele annak, hogy egyszerre sok hust ettel es nem tudott megfeleloen lebontodni, a belben bomlasnak indult, ezaltal hugysav keletkezik amitol koszveny lehet.
En pl. sokszor de keves hust eszem zoldseggel es salataval ami javitja a hus emeszteset, nem szoktam fingani, tehat az emesztesem megfelelo, amibol kovetkezik, hogy tobb feherjet "nyer ki" a szervezetem a husbol. Ha ilyen szemszogbol is megvizsgaljuk boven eleg a 2gr alatti tskg mennyiseg.
Es vegszokent: inkabb eszem kevesebbet, es inkabb fejlodok lassabban (hova is siessek) minthogy esetleg gondjaim legyenek. Az egeszsegem fontosabb barmennyi izomnal.
De én is sokszor eszem keveset és én sem fingok és én is egészséges vagyok.:)
Én meg azt tapasztaltam, hogy mikor feljebb vittem a fehérjét, azóta nézek ki valahogy. Ha kell valakinek küldök fotót, hogy 41 évesen ez mit jelent.:)
most beütöttem az első random 10 oldalt googlebe, ami amerikai és komolyabb étkezésekkel foglalkozó oldal.
egyetlen oldal sem írt 2g-ot sem!, de 2,5g-ot pláne nem.
mindegyik oldal 1,2 ill. 1,6-1,7-1,8 g proteint javasol kemény edzést végzőknek.
továbbá egy oldal, ami megintcsak alátámaszt:
ebben pontosan leírják azt, amit irtam, hogy egy étkezéssel 20-30g protein szintézis valósul meg, a fölött csak oxidáció, tehát a fehérje elég.
Edzés utáni tejsavó turmixban tehát hiába iszol meg 40, 50, 60 g, abból nem izom lesz, hanem nagyszerű energia.
A fölös fehérje károsító hatásairól a mai napig vitatkoznak, hogy mennyiben károsítja a vesét, májat, én azt tudom, hogy nekem a vérképem teljesen tropa volt a sima étkezéstől is, mert mint minden testépítő, erőltetetten kajáltam, nem kívántam, de ettem, mondván, az izmaimnak szüksége van rá, hiszen minden bodybuilder oldal 2-2,5g-ot ír.
Aztán rájöttem, nincs szükségem rá és ez egy népbutító baromság hoyg eladják a termékeiket. A tested jelzi, mennyi az elég és mennyi kell. Én a testemre hallgatok és a logikára. 1,6-1,8g még nem puffaszt, elegendőnek bizonyul a vázizomnöveléshez, és láss csodát, a laborértékem helyreállt.
Én mindig e mellé a mennyiségre teszem a voksom, tudom hogy a sok agymosott úgy is lepontoz majd, de talán 1-2 srácot meggyőzök az igazamról.
Minden ember egyedi, emiatt a szamok valtozhatnak :-)
Csak azt akartam mondani, hogy ha valaki nem eszi meg a 2gr feherjet naponta, meg fejlodhet, mert lehet, hogy neki ez eleg. Meg ugye fugg a felszivodastol is.
Lehet hulyenek nezni, meg gyengenek de en pl. nem edzem kanikulaban sem, sot, nyaranta siman kihagyok 2-3 hetet, mint most is, mar 2hete nem edzettem es meg ezen a heten sem, mert szabadsagon vagyok :-) Es tapkiegek szedeseben is szoktam pihenohonapot tartani, hogy a sok szar amit ezekkel meg beviszek, uruljon, es egy kicsit a vesem is fellelegezhessen :-)
Tenyleg lehet hogy ezek hulyesegek, de hat en ilyen vagyok :-)
Arról nem tehet senki, hogy neked mindentől sz@r értékeid vannak, még ha 1 méternél közelebbről ránézel egy húsra akkor is. De én köszönöm rendben vagyok a magasabb fehérjebevitelemmel, a laborértékeim ezt tükrözik és kívánom is ezt a mennyiséget. Én nem fogok veled egyetérteni, ha hónapokon át vitatkozunk is. Mindenki egyen tőlem amennyit akar, innentől kiszálltam.
Üdv, egy élelmiszermérnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!