Anyu bekattant. Mit tegyek?
üdv a klubban.
Szted én miért eszem már csak természetes kaját?. Én is megjártam ezt az utat, kezdő testépítőket vettem a tápkiegeket, és úgy kajáltam ahogy a nagyok mondták. Természetesen egyik sem ért magas szinten a testépítéshez, de akkor ezt még ne mtudtam, megbíztam bennük. ma már sokkal nagyobb elméleti tudást halmoztam fel, mint Drugs Bunny és a többi kókler akik a tápkieg piac emberei.
2 laboreredményem is májenzimek, bilirubin, kreatinin és vérfehérje sűrűséget mutatott. Akkor 21 éves voltam, ez az érték pedig ELFOGADHATATLAN egy ilyen idős embernél. Ez azt jelenti, hogy a májad, veséd kezdi feladni, túl van terhelve. Szerintem ez nem játék, csak egy szellemi fogyatékos röhög ezen. És ez nem elvétve fordul elő, persze van akinél nincs laboreltérés, de nagyon sok testépítőnél igen. Vajon miért?
A bűnös Te is tudod, hogy kaja, ezt minimális logikával be lehet látni. Túl sok proteint zabálsz, mert mindenhol ezt látod, kinyitsz egy testépítő magazint, vagy megnézel egy body builder videót, és a sok gyökér 80-as IQ-jú úgy önti magába a proteint, mint a cukrot. Mondván, a fehérje az izom építőköve, és minél több annál jobb. Molnár Peti pl. napi 2,5 kilót csirkét eszik meg. Gondolj bele micsoda irrealitás ez, komolyan álomvilágban élnek ezek a testépítők, hogy minimális logikával nem látják be azt, a fehérje építőkő ugyan, de nagy mennyiségben méreg is. A tápkiegek bónusz adalékanyagai, pl. a kreatin, olyan mennyiségben van a cuccokban, ami szétb*ssza a vesédet. A túlzott fehérje szét*kúrja a májad. A legtöbb gyerek 2x 45g proteint tol tejsavóból, mert a több úgy sem árt felfogás alapján. Ez tudod mekkora mennyiség? Egy 90 kilós ember napi fehérjeszükséglete. EBbe nincs benne a csirke, tojás, túró és a többi kaja amit zabálnak. Ez csak a tápkieg protein. Fölösleges, káros és baromi nagy pénzkidobás.
a tápkieg tökéletesen értelmetlen, leszámítva 2 dolgot, a tejsavófehérjét a felszívódása miatt (ez a természetben előforduló leggyorsabban felszívódó fehérje) és a vitaminokat (nem multivitamin, mivel a nehézfémek és vitaminok felszívódása kilövi egymást, hanem külön bevitt vitaminok, persze ezt se tudja senki, mert b*sznak utána olvasni).
E 2 dolgot leszámítva minden egyéb tápkieg fölösleges, ill. káros.
Fogadd meg a tanácsom, ésszel számold ki a protein beviteled, 1,6-1,8 g köré lődd be, igyál mellé rengeteg vizet, és a vitaminok okosan, külön-külön vedd be. Pl. e-c-b-a mehet együtt, de a vas külön, cink külön, magnézium-kálium- kálcium külön stb.
1,6-1.8/tskg-ra írta,szóval az tényleg egy normális bevitel,és ennél több szerintem sem kell,szóval nem írt rosszat.
meg ha belegondolunk logikusan,ha a napi 3g/tskg fehérjét mind beépítené a szervezet,akkor 1 év alatt 200kiló színizom lennék:).
önmagában a tápkieg nem káros, hanem azért káros, mert a normál ember (testépítő is) be tudja fedezni a szükségleteit natúr kajából.
1,6-1,8g protein, okés számoljunk 2g-al az egyszerűség kedvéért, az én 90 kilómra 180g naponta. 2 tejsavóturmix (én 25g-okkal készítem) 50g magas biológiai értékű protein. 400g csirke kb 80g protein, az már 130. túrót eszel 250g-ot 25g protein, az 155, eddig csak állati eredetű. joghurtot, sajtot szoktam még enni, 20-25g-ot, ezzel kb 175-180 állati eredetű proteint vittem be.
ehhez jön a rizsben lévő 7g/100g protein, a zab 10g proteinje 100g-ra, a bab, lencse, hüvelyesek magasabb növényi proteinje, stb. Tehát bőven fölötte vagy natúr kajával, és 2db 25g-os turmixxal is a 2g-nak. Szerintem ez optimális, nem kell ide se tömegnövelő, se orbitális fehérje kiegészítés.
Tényleg káros gyerekek, nem viccből mondja ezt szinte minden orvos. Van jobb dolguk mint pozitív vérképpel huszonéves gyerekeket rémisztgetni.
Tényleg nagyon káros ugye??:) Na, ne rémisztgesd itt az embereket Anatomy. Teljesen el vagy tévedve. Súlyzós edzéshez KELL a 2-2,5*ttkg fehérje, az nem túlzás, ennyi kell a regenerálódáshoz, hogy újra építse az edzés során sérült izomszövetet. Vagy te nem edzel rendesen? Ja, akkor neked nem kell, de ilyen hülye tanácsokat osztogass inkább a kiskegyed vagy nők lapja oldalon, ha van ilyen.
26 éve edzem, tudom mit beszélek, azóta fogyasztok tápkieget és minden évben jó vérképem van, úgyhogy nem kell a rizsa. Megnézném, hogy nézel ki kis fehérjebeviteleddel. Ja, meg, hogy a növényi fehérjét is számolod az meg vicckategória. Abból nem sok izom lesz ugye tudod, max a szóját számoljuk, de az is kisebb biológiai értékű.
Hihetetlen, hogy hajnalban milyen emberek bukkannak itt elő és osztják a baromságot.:)
En jobb szeretem termeszetes uton bevinni a feherjet.
Nem tomegnovelovel, amiben kreatin van, hanem kulon feherjevel, egyreszrol a tomegnovelokben gyors ch van, sokaig szedve csunyan cseszegetheti azi nzulinszintet, masreszrol a kreatin sem tesz tul jot hosszu tavon szedve.
A szervezet nagyjabol 2gr kreatint hasznal fel naponta, elengedhetetlen az izomosszehuzodas erdekeben, de ez kevesebb, mint amit egy v35 tartalmaz adagonkent. Ha valaki evekig naponta 2 adagot iszik, azzal tulterheli a szervezetet.
Masreszrol a tapkiegek mindenfele adalekot tartalmaznak (ezert vagyok hive az adalekmentesnek) es akar emiatt lehet szar a verkepuk, es nem biztos, hogy a feherje miatt.
Ettol eltekintve a fenti 1,6-1,8at en is tamogatom, szerintem 2gr feletti feherje tomegnovelesnel nem kell. Amit irtam a masikban, leterheli a szervezetet es pluszenergiat emeszt fel, mindezt ugy, hogy be sem epul.
Evente jarok vervetelre, eddig semmi gondom nem volt, de nem is kiloszamra eszem a tapkieget, inkabb a csirket:-)
Kicsit felreertheto:
"En jobb szeretem termeszetes uton bevinni a feherjet."
Csirkevel, pulykaval, hallal, stb. Az utana levo irast mar masra irtam :-)
Az, hogy valakinél okoznak e ezek a cuccok problémát vagy nem, teljesen egyénfüggő, általánosítani nem lehet. Van ismerősöm, aki szteroidokat használ és nincs tőle komolyabb baja, egy másik pedig fél év alatt meghalt. Nem mindenkinek egyformán bírja ezt a rengeteg adalékot kiválasztani a mája, veséje, a hasnyálmirigyet túlterhelni, főleg lipázra, az szinte lehetetlen normál szilárd táplálékokkal.
Van, akinek a kreatintól olyan hasmenése van, hogy 2 hétig fel sem kel a WC-ről, a másik embernek meg semmi baja akkor sem, ha 10g-t tol naponta. Nem lehet rámondani, hogy a 2g fölötti fehérjebevitel indokolt lenne, az élsportolók is inkább ch-t nyomnak, mert energia kell nekik, nem fehérje. Élsportoló alatt nem a testépítőt értem, hanem pl. evezés, kajak, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!