Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyu az egész családit elkölti...

Anyu az egész családit elkölti én meg szakadt cipőbe járok. Hogy írathatom át a nevemre?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok.Anyu számlájára érkezik a családi pótlék és az árva ellátásom,havonta 55.000 forint.De ő ebből cigit meg piát vesz.Az 1 évvel ezelőtti szakadt cipőmbe járok,és nem akar adni belőle egy forintot se cipőre.

Hogyan tudnám kérvényezni hogy az én számlámra jöjjön az összeg? Mert ugye már elmúltam 18.Lehet ilyet igényelni ?

2012. aug. 11. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:

A családin és árvaellátáson kívül anyud kap még pénzt? dolgozik? van fizetése??

Gondolom a lakbért, villanyt,gázt, kaját, hitelt(ha van) a slit is fizeti valahogy nem???

2012. aug. 11. 15:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Keresd fel a helyi polgármesteri hivatalt, ott segítenek.
2012. aug. 11. 15:44
 3/5 A kérdező kommentje:
140.000 keres nettóba plusz apu után kapja az özvegyi nyugdíjat (80.000 ft) meg utánam az 55 ezret.
2012. aug. 11. 15:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Mindenképp próbálj meg vele beszélni, és ha már semmi esélyt nem látsz rá, hogy jobb belátásra tér, akkor fordulj hivatalos szervekhez.

Csak mert valószínűleg ha rögtön intézkedsz mögötte, akkor mérges lesz.. Persze nem vagyok teljesen tisztába a helyzettel, csak segíteni próbálok.

Az a baj, hogy szerintem a családi pótlékot nem kaphatod te, azt mindig a szülőnek küldik. Amúgy az unokatesómnak most járt le, mert elmúlt 18. Legalábbis ezzel indokolták, pedig még suliba jár.

2012. aug. 11. 15:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Én most nyáron múltam el 18 éves, és szeptembertől én fogom kapni a családi pótlékot. Sajnos nem tudom hol lehet ezt elintézni, mert mi kaptunk egy papírt, azt kellett kitölteni, és ott választottuk ki, hogy milyen számlára menjen az összeg, és az enyémre írtuk. Ha tanulsz még, akkor természetesen lehet, hogy a Te számládra menjen az összeg.

Most megnéztem a levelet, és a Magyar Államkincstártól jött.Ott érdeklődj, ott biztos tudnak segíteni.

2012. aug. 13. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!