Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kifotikus háti gerincszakasz,...

Kifotikus háti gerincszakasz, amikor a gerinc görbülete a normálisnál erősebb a háti szakaszon, így a vállak előre esnek. Erre a problémára esetleg valaki tud gyógytornát vagy hasonlót?

Figyelt kérdés
2012. aug. 13. 11:45
 1/4 dftgsgvghgev ***** válasza:
Hi. Van rá gyógytorna, de a mozdulatokat ahhoz szokták igazítani, hogy mekkora a görbület, mit bír a gerinc, ill. mennyire merev az izomzat. A gyakorlati "nehézségi fokát" is ehhez mérik (pl. van, amit nem is mutatnak meg, amíg mondjuk nem elég laza a hátizom). Egy gyógytornászt kéne megkérdezned, az a biztos. Mert ha "más hátára szabott" gyakorlatokat csinálsz, nem megfelelő végrehajtással, azzal még árthatsz is magadnak :S
2012. aug. 13. 14:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszodat! Nem akkora nagy a probléma, nem vagyok púpos gyerek aki egész nap a számítógép előtt ül... Rendszeresen kondizok elég keményen. Csak hát kissé előre van esve a vállam és a gerincem "látszódik" a nyakamnál... nem annyira vészes de engem zavar. Ez ellen szeretnék valamit tenni.
2012. aug. 13. 14:52
 3/4 anonim ***** válasza:

gerinctorna,nyaki gerinctorna,meg kettlebell.

a konditerem látogatók meg 99%ban sz@rnak a gerincfeszítő edzésére,uh lehet,hogy csak hátráltatod magad te is,amíg komolyabb problémád ne lesz,pl kinyomódott porckorong v sérv.

a fenti 3 edzéssel ez megelőzhető és kezelhető is ha már megvan.

2012. aug. 14. 01:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm. Csak hogy elkerüljük a férreértést minden izomcsoportra edzek. Nem csak ilyen hobbigyúrós vagyok aki csak bicepszre meg mellre edz. Jövőre indulni fogok versenyen is. Ahogy már említettem nem olyan súlyos ez a probléma. Annyi az egész h a nyaki csigolyák jobban látszanak ha lehajtom a fejemet.
2012. aug. 14. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!