Létezik olyan hasizomgyakorlat, amit gerincsérvvel is tudnék biztonságosan végezni? 32N
Gyógytornát tudom neked ajánlani. Érdemes lenne beszélned egy gyógytornásszal, aki pontos gyakorlatsort tud neked összeállítani, amit nyugodtan végezhetsz. Ha tudsz, járj el Pilatesre, az pont erre lett kitalálva, és kíméli a gerincet.
Néhány dolgot el tudok neked mondani, mert egy ideig én is jártam gyógytornára, gerincproblémákkal.
Nagyon fontos a mély hasizmok és mély hátizmok edzése, egyáltalán a hát erősítése. Teljes felülést sose végezz, mert az nagyon terheli a gerincet és a derekat. Inkább lassú, kitartott mozdulatsort végezz. Pl. hanyattfekvésből felkönyökölsz, és megemeled a lábaid kb. 15 centi magasra majd 10 mp-ig tartod, majd vissza le, úgy, hogy ne érintsék a talajt. Ott is 10 másodpercig tartod, majd föl, és így tovább.
persze.
a gerinctorna edzésen átveszik az összeset,uh menj el,ingyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!