Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Étrend, kiegészítő?

Étrend, kiegészítő?

Figyelt kérdés

190 centi vagyok, 20 éves, 74 kiló.

Elkezdtem itthon gyúrni, nem akarok testépítő lenni, csak izmosan, sportosan kinézni, most van rá bő 10 hónapom.

Amúgy sportolok, focizom csapatban, röpizem néha.

Vettem ezt:

[link]

Gondoltam reggel 25g, edzés előtt vagy után 25g, nemtudom hogy kell, ez az egyik fő kérdés.

Tudok még rizst enni, amikor akarok, amennyit akarok.

Kb ennyi, az étrendemet jobban befolyásolni nem tudom, menzán vagyok, koleszben, főzni rizst tudok mikróban azt kész. Gazdag sem vagyok....

Tudnátok ötleteket adni, hogy pl rizst mikor és mennyit, ez a protein-mennyiség jó-e (igaz sokkal többet nem akarok naponta, mert mint már írtam nem vagyok gazdag).

Itthon gyúrok, van 2 db 15 kilós kézisúlyzóm, naponta csinálom, egymás után 2 nap nem csinálom ugyanazt, következő hónapban vagy beruházok valami fekvenyomópadra is, vagy megnézem a viszonylag közeli konditermet, milyen árban.

2012. aug. 12. 21:17
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy enni nagyon sokat tudok itt, krumplikat, halat, húst, zöldségeket, gyümölcsöket.
2012. aug. 12. 21:19
 2/13 anonim ***** válasza:

Edzés után legyen a másik adag, de több kellene akkor belőle. És menjen hozzá még 40-50g gyors szénhidrát is, pl dextróz, maltodextrin, ha kevés a pénz.

Csak edzés után kell gyors ch a proteinhez.

2012. aug. 12. 21:22
 3/13 dirtboy ***** válasza:

[link]

[link]

edzés után 0,5g/tskg protein kell,és rakjál hozzá gyors ch-t is,50g ot.

2012. aug. 12. 21:24
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi!

És ezt a Mass Gain-t a már meglévő 70%-os fehérjével ajánlod? Rizst mikor?

Ha csak a meglévőt használom, akkor súlynövekedés nemnagyon lesz a szénhidrát miatt?

Egy hónapja már itt vagyok, eszem rendesen, és hízom is, 4 kilót sikerült felszednem, igaz csak egyszer mértem, nemtudom most per pillanat hol állok.

2012. aug. 12. 21:42
 5/13 anonim ***** válasza:

Figyu; vagy tömegnövelő menjen edzés utánra vagy a proteined 50g dextrózzal. A dextróz tök olcsó, sok helyen vehetsz, még boltokban is.

Kell edzés utánra tömegelésnél a fehérje + gyors ch, mert vissza kell tölteni az izmokat. Utána 40-50 percre rá kell hús+rizs.

2012. aug. 12. 21:48
 6/13 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyen? A nevében dextróz-glukóz van, de fene tudja, ráírva az van hogy 100%.

Találtam olyat amibe csak dextróz volt a nevében, de az elég drága is volt.

2012. aug. 12. 21:58
 7/13 anonim ***** válasza:

Dextróz, glükóz, szőlőcukor-ugyanazt jelenti.

Jó lesz, amit linkeltél, abból tegyél a proteinhez edzés után.

2012. aug. 12. 22:01
 8/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2012. aug. 12. 22:15
 9/13 anonim ***** válasza:
Szívesen.
2012. aug. 12. 22:17
 10/13 anonim válasza:
Dextrózt (alias szőlőcukrot) könnyebb beszerezni mint hittem, én pénteken a DM-ben vettem, de Rossmannban is van.
2012. aug. 12. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!