Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen gyakorlatokat végezzek,...

Milyen gyakorlatokat végezzek, hogy púposítsam a fenekem?

Figyelt kérdés

2012. aug. 11. 22:54
 1/8 anonim ***** válasza:
guggolás, kitörés. :D
2012. aug. 11. 22:58
 2/8 anonim ***** válasza:
merevlábas felhúzás nagy súllyal. csak vigyázz, ha nem szabályosan csinálod a derekad bánja...
2012. aug. 11. 23:03
 3/8 A kérdező kommentje:
Mi az a merevlábas felhúzás? Erről még nem hallottam :D
2012. aug. 11. 23:12
 4/8 anonim ***** válasza:
55%
google drágám :)
2012. aug. 11. 23:30
 5/8 anonim ***** válasza:
nyújtott lábbal megfeszített derékkal előre hajolsz, és felemeled a súlyzókkal megrakott rudat:) lábak zárva, derék, karok és lábak közben végig feszítve. ha jól csinálod, az első alkalom után garantált az egy hetes izomláz:)
2012. aug. 11. 23:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

a nagy farizom a legtöbb lábgyakorlatnál fő mozgató, így a guggolás, kitörés, félig hajlított lábú felhúzás, (az erre épülő kiemelkedés hátgépen), stb.

ezek a gyakorlatok mind a csípő feszítésére épülnek. ha a legjobb aktvitiását akarod elérni a farizomnak, akkor ún horizontális csípő feszítésre épülő gyakorlatot, pl. a csípő tolást (hip thrust) vagy a híd nevű gyakorlatot ajánlom. ezek kifejezetten farizom gyakorlatok, 3x jobb aktivitást ért el emg teszteken a popsi aktivitása, mint a guggolásnál. a guggolásnál a farizom csak emelkedő fázisban aktív, kb 60%-nál.

Kiváló gyakorlat továbbá az egylábas guggolás, és a kitörés variációk közül pl. a hátrafele kitörés (rear lunge).

A farizom legjobb aktivitását ugyanakkor az ún. comb retroflexio-val lehet elérni, magyarul a csípő túlfeszítésével. Ilyen gyakorlat a jól ismert lórugás. Kb. 20 fok túlfeszítési tartományban mutatja a legerősebb aktivitását.

Végezheted a gyakorlatot térdelve, csigán, farizomgépen is.

2012. aug. 11. 23:41
 7/8 anonim válasza:

Kedves Előző! Én is érintett vagyok a kérdésben, de a lórugást nem értem, tudnál mutatni képet, v videót, h melyik gyakorlatra gondolsz?

Te edző vagy?

2012. aug. 17. 19:33
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem az előző vagyok, de lórugáson azt érti amit az ingán csinálsz. Ezt lehet csigán is.
2012. aug. 17. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!