Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fehérje-Szénhidrát étrend?...

Fehérje-Szénhidrát étrend? Fegyencedzsés

Figyelt kérdés
Elkezdtem ezt a Fegyencedzsést csinálni. Nincs is vele semmi bajom, megy meg minden, csak az étrendem a gáz valószínűleg. A probléma annyi, hogy nem tudom bevninni a napi fehérje- illetve szénhidrtászüksgéletemet. Azért kezdtem el edzseni, hogy kicsit sportosabb legyek, meg hízzak is valamit, mert elég sovány vagyok (190cm/64kg/16év) Szóval az a baj, hogy nincs lehetőségem arra, hogy halat, pulykát,csirkét egyek nap mint nap. Persze vannak napok amikor becsúszhat egy, de nem engedhetjük meg magunknak hogy ilyeneket vegyünk minden nap. Mit ajánlanátok még, amit akár a "sarki boltban" is megvehetek, és viszonylag sok fehérje-szénhidrátot tartalmaz?
2012. aug. 11. 21:18
 1/5 dirtboy ***** válasza:

sajnos a fehérje forrás nem olcsó,sem a húsok sem túró sem tojás nem olcsó /normális tápkieg szintén nem/.

ch nak ott a rizs,a legjobb és leg olcsóbb kaja.

2012. aug. 11. 21:24
 2/5 anonim válasza:

a tojást ajánlom mert abban rengeteg fehérje van, banán, ha egy banánturmixba egy nyers tojást beleteszel nem változtatt az ízen de sok a fehérje vagy nyersen is ihatod vagy ahogy szeretnéd a sütés főzésében nem vagyok biztos mert akkor asszem elpárolog vagy valami iylesmi de lehet rosszul tudom,

és a kenyereket, és pék árukat azokban sok a szénhidrát

2012. aug. 12. 00:10
 3/5 dirtboy ***** válasza:

ma 00:10

teljesen rossz tanácsot adtál.

1.a tojásban nincs rengeteg protein,egy tojás kb.60g és csak 6g protein van egy egész tojásban.

ára ha nincs házi tyúkod /ami valószínű nincs/ akkor elég drága.

még ha van házi tyúkod akkor is jobban jársz ha eladod a tojást és húst veszel belőle mert úgy több gramm proteinhez jutsz.

2.banán nem jó ch forrás mert ch része fruktóz ami nem alkalmas izom építéshez,csak a májat tölti és ha az megtelik akkor utána már zsírosodsz.

ásványi anyag,rostok részről persze mehet néha napján.

3.nyers tojást nem szabad inni,szalmonellát,bélfertőzést okozhat.

a tojás héja olyan mint egy szita,azaz a környezetét nem zárja ki teljesen és remélem tudod honnét jön ki a tojás.

továbbá nyers állapotban nem tud a tojás fehérjéje felszívódni,hőkezeléssel válik emészthetővé,és van benne egy avidin nevű enzim ami vitamin hiányosságot okozhat mert nem hagyja felszívódni a H vitamint azaz a biotint.

[link]

[link]

4,sütés,főzéssel nem párolog el semmi a tápanyagból.

nem kell sima kajákat turmixolni mert semmi értelme.

ugyan azt fogyasztod el ha simán megeszed a banánt és megeszed a tojást mintha a kettő össze turmixolnád.

attól hogy moslékot csinálsz belőle a tápanyag tartalma nem változik.

5.kenyér közül csak a teljes kiőrlésű a jó,a sima fehér lisztes sz arok nem.

kb. ennyi hiba volt a hozzá szólásoddal.

ebből tanulj és hasznosítsd az infókat,javadra válik.

2012. aug. 12. 09:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát ezt a tojást azért megpróbálhatom. Annyira nem vészes egy doboz ára, majd veszek, megfőzöm, és eszek napi 2-3 db ot. Tudom, kb semmit sem ér, de valamit azért mégis, nem?:D
2012. aug. 12. 17:34
 5/5 dirtboy ***** válasza:

hát figyelj,napi 2g/tskg protein minimum kell tömegeléskor is.

te 64 kiló vagy azaz neked napi szinten 130g protein kellene hogy jól fejlődj.

3 tojásban 18g protein van.

a semmitől 18g-al több ugyan de ez még édes kevés protein mennyiség.

sok minden kell még mellé.

hús,túró pl.

2012. aug. 12. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!