Átlagosan kb. mennyi pénzből lehet kigazdálkodni ha a "gyúrós étrendet" szeretném betartani?
igen, a szilárd kaja a legfontosabb, de egy vitamin és tejsavóprotein az nem ártana edzés utánra. De lényeg a kaja.
Nekem ez kb 60ezer, ebből 15-20 a tápkieg.
Hát, most vázlatosan leírom:
Cs.mell/kg ~1400/kg , halfilé ~1000/kg, rizs párszáz(500-600kb..) kilója(barnarizs drágább kicsit), esti túró 600/kg kb..
Na most csirkemellből kb napi fél kiló MINIMUM kell, ha vagy olyan 70kg, tehát az 700/nap, rizs 40-50dkg/nap ez olyan 300/nap .. + zöldségek.
Lehet kombózni persze halfilével, az olcsóbb, de nem 24%(cs.mell), hanem 20% proteintartalom.. Meg lehet persze enni krumplit szénhidrát gyanánt, az olcsóbb .
Napi 1500-ból ki lehet jönni kb, ha nagyon spórolsz, napi 1000-1200 ból.
Szerintem ez attól is függ, hogy mi a célod. Egy brutál, kiemelkedő fizikumhoz természetesen szükséges a legjobban összeállított étrend, de az igények csökkenésével együtt csökken a befektetendő étrendösszeállítási energia is. Sajnos nem ismerem a lineáris együtthatóját, nem tudom mihez milyen étrend még megfelelő.
Segítő effektus lehet a költségátcsoportosítás, megnézed mi az, amit feleslegesen veszel (fehér kenyér, üdítőital stb), és ahelyett jobb kajákra költesz. Ez már csak az egészség miatt is megéri. Utánajárni, hol mi a legolcsóbb, bespájzolni, vannak még praktikák.
Tápkieget meg nem "kell" szedni (és nem is a szedni szót használjuk), csak érdemes, bizonyos esetekben megkönnyíti a dolgod. De ha valahonnan le kell vágni, akkor az a kieg legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!