Ha rendszeresen "gyúrok", akkor egy idő után megállok egy bizonyos szinten, vagy mindig egyre nagyobbak lesznek a karjaim/vállam?
Nem járok konditerembe, itthoni eszközökkel biztosítani tudom a mindennapi edzéshez szükséges eszközöket stb, pár hete kezdtem el komolyabban és már látszik az eredmény.
A kérdésem az, hogy, ahhoz, hogy egy megközelítőleg ilyen [link] testet elérjek, elég a rendszeresség, vagy időnként növeljem a gyakorlatok mennyiségét? (magas vagyok 188 cm és elég jó az alkatom van, bár még sosem kondiztam).
Naturálban csak egy ideig tudsz jól fejlődni, első évben max havi 1kg izom, amit össze tudsz hozni, majd minden évben kb feleződik.
de sok mindentől függ a dolog; kaja, genetika, edzés, pihenés.
A linkelt képen az ember nem túl jó forma, jobb genetikával pár év alatt jobb lehetsz, de van, akinek ez a tömeg is jóval hosszabb idő, mivel írtam, hogy több tényezőtől függ.
Első: Köszi az infot. Az a durva, hogy soha nem gondoltam volna, hogy ez a dolog ennyire eredményes lenne, intenzíven talán csak egy hete kezdtem el csinálni, előtte csak hasra edzettem és fekvenyomtam, de észrevettem, hogy a fekvenyomástól csak a tricepsz fejlődik(a mellizomról akkor még nem is tudtam) és gondoltam hozzácsapok valamit, hogy ne nézzen ki idiótán, hogy csak a felkar hátsó izmai eddzettek és így összeállt szépen minden. Szóval egy hét alatt az alkarom kemény lett mint egy szikla és eresedni is kezd, a vállaim megnőttek , a bordáimon is van izom(előtte csak bőr volt rajtuk), szóval egészen elképesztő.
Második: Gabonapelyhet és főtételeket eszem, most pl túrógombóc, de szerintem mindig megvan a szükséges mennyiség, jó kaják vannak itthon.
Ezek nem a legjobb kaják, amiket írtál és a mennyiség és fehérje-szénhidrát arány is lényeg. Leírom neked:
Tömegnövelő étrend: legyen napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje és 5-6g*testtömegkg szénhidrát (ch). Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.
ch:zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiőrlésű tészta, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség
zsír: omega3, lenmagolaj.
mintaétrendek: [link]
Minden 20kg-ra kell egy liter víz, tehát a 3-4 liter jó megoldás. Nem kell minden nap edzeni, mert nem lesz fejlődés. Regenerálódni is kell, akkor nő az izom. Elég heti 3-4 edzés. A kezdőknek 2 hónapig teljes testes edzés kell: [link]
Majd lehet osztott edzésre váltani, pl: [link]
Kajánál nem elég 3-4-szer enni. 2,5-3 óránként kell bevinni megfelelő mennyiségű fehérjét és szénhidrátot, az általam már előbb leírt kajákból. Nézd meg a fentebb linkelt mintaétrendeket.
Körülbelül ugyan ezeket csinálom én is, csak másféleképpen és fekvenyomást nem súlyzóval hanem súllyal.
Egyet nem értek: Ha heti 4-nél többet eddzek, akkor miért nem lesz eredménye? Mindennap zuhanyzom, alszom, eszem, van amikor még masszíroznak is, ha minden nap eddzek, miért ne lenne eredményesebb annál, ha heti 4-szer edzenék?
Mert nem tud az izom regenerálódni. Egy izomcsoportnak 1 hét pihenő is kell, hogy tudjon fejlődni. Hidd el nekem, hogy így van, millió cikk ezt írja és én is ezt tapasztaltam 26 év edzésidőm alatt. Én is edzettem össze-vissza, heti többször egy izmot és sz@rt sem fejlődtem.:)
De csináld, ha gondolod, ez csak jó tanács volt, majd ha nem fejlődsz, akkor gondolj arra, amit írtam neked.:)
Ha másnap is tudsz edzeni vagy két napra rá ugyanarra az izomra, akkor nem edzettél rendesen, csak pInalegyezés volt.:)
Oké, nyugi hiszek neked, nekem még semmi tapasztalatom nincs ebben. A karom általában be szokott durranni és izomlázam van mindenütt, de mindig van energiám másnap is edzeni, szóval lehet, hogy pinát legyezek :D.
Szóval, ha heti 4-szer eddzem végkimerülésig, de nincs lehetőségem mindenféle fehérjékkel tömni magam, csak átlagos kajákkal + 4liter víz és regenerálódás, akkor is jobb lesz az eredmény annál, mintha minden nap edzenék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!