Milyen gyakorlatokat végezzek, ha azt szeretném elérni hogy megtudjam tartani a lábamat felemelve magam mellé nyújtva? és minél magasabbra szeretnék rúgni
meddig fog ez kb tartani? 3 év alatt el tudnám érni, hogyan nyújtsak?
minden értelmes gondolatot meghallgatok :)
Ja, de amúgy vigyázz közben az izületeidre, különösen a térdedre.
Épp tegnap próbáltam meg újra megcsinálni (már rég nem csináltam ezt a gyakorlatot, egyéb okok miatt), meglepő módon az erővel és a hajlékonysággal még nem is volt nagy gond... de olyan érzésem volt közben mintha hangyák szaladgáltak volna a térdem belsejében!:S
Pedig régen nem éreztem "hangyákat":D
Tehát csak óvatosan...
te ezt... MEGTUDOD CSINÁLNI?? :O
fiú vagy? és hány éves?
ez nekem tényleg fontos légyszi ezt küldd el hogy fiú/lány vagy és hogy hány éves?
hogy tudjam hogy van-e még valamennyi esély hogy ezt 15éves fiú létemre elkezdjem és hogy jól sikerüljön
már eleve valamenniyvel jobban ki vagyok nyúlva mint a fiú haverjaim/barátaim
tehát szerintem nem vagyok reménytelen eset (remélem)
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy meg tudtam csinálni régen, amikor komolyabban táncoltam.
Már sajnos nem megy, mert nem bírják már az izületeim. Lehet kiöregedtem:S
Amúgy lány vagyok, és 20 éves.
Sosem voltam az-az igazán hajlékony típus, már gyerekként sem! Bár nekem úgy tanítottak, hogy az izmok lazasága NEM genetikai adottság! Báki aki egészséges képes bármilyen extrém hajlékonysági mutatványra. Ezt nem az izmok "hossza" határozza meg, hanem az idegrendszered. Egyszerűen csak azt kell megtanulnod, hogyan kell ellazúlni nyújtás közben.
Ez eddig oké volt, megértettem...
De bizony észre vettem, hogy valakinek ez sokkal gyorsabban megy, sőőt akár már eleve hajlékonyabb volt, akkor is amikor elkezdett táncolni, ill. az izületei is sokkal lazábbak.
Sok minden más mellett, nyílván a tánchoz ez kell, tehát ők előnyben vannak!
De ez nem azt jelenti, hogy neked el kéne ásnod magadat szégyenedben. Te is képes vagy rá, lehetsz ugyanolyan hajlékony, csak sajnos sokkal több munkával, idővel!
Tehát ne add fel, simán meg tudod csinálni... minél közelebb kerülsz a célhoz annál könnyebbnek fog tünni:)
Aztán rájösz, hogy valójában eggyáltalán nem nagy ügy...
(ha a sok munkát nem veszed figyelembe amit bele fektettél, az évek során úgyis elfelejted, honnan indúltál)
Ami viszont fontos, hogy csak akkor érhetsz el sikert, ha tudod, hogyan kell nyújtani, tisztába vagy a teknikával, tudod mit miért csinálsz!
15 évesen, már okozhatsz magadnak elég szép sérüléseket, ha nem vigyázol.
A legjobban a saját tapasztalataid alapján tudsz tanúlni, de azért nem árt tisztában lenned néhány alap dologgal.
Nem szeretnék ide könyvet írni, olvass utána a neten!
köszönöm szépen a bíztató választ :) *glissade*
nem fogom feladni, találtam egy kis keresgetéssel egy rövid kis szöveget :D
ennek is hasznát fogom szerintem venni
és szerintem te sem öregedtél még ki..! 20 évesen.. majd ha 45 leszel akkor talán :DD
mégegyszer köszi :)
Nagyon szívesen:)
Én most kicsit más mozgást csinálok, ami szintén elég jó a hajlékonyság fejlesztésére is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!