Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen gyakorlatokat végezzek,...

Milyen gyakorlatokat végezzek, ha azt szeretném elérni hogy megtudjam tartani a lábamat felemelve magam mellé nyújtva? és minél magasabbra szeretnék rúgni

Figyelt kérdés

meddig fog ez kb tartani? 3 év alatt el tudnám érni, hogyan nyújtsak?

minden értelmes gondolatot meghallgatok :)

2012. aug. 6. 21:54
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

utolsó: te még nem érted, hogy mit akarok megcsinálni?

ha még az menne is amit linkeltél az akkor sem menne amit én linkeltem

2012. aug. 6. 23:07
 22/36 anonim ***** válasza:
Talán azért mert ez nem tartozik a túl férfias sportok közé vagy tudom is én mi ez. De ha te ezt szeretnéd csinálni akkor hajrá.
2012. aug. 6. 23:08
 23/36 anonim ***** válasza:
Értem hogy mit akarsz csinálni láttam a képet, ahol a csaj olyan mintha fejbe akarná rúgni magát. A videót csak poénból linkeltem.
2012. aug. 6. 23:11
 24/36 A kérdező kommentje:

erről már álmodni sem merek xDDD

[link]

2012. aug. 6. 23:15
 25/36 anonim ***** válasza:
Azért egy olyan képet is dobhatnál ahol egy csávó csinálja ezt. :D
2012. aug. 6. 23:17
 26/36 anonim válasza:

amit megakarsz csinálni az egy álló angol (oldal) spárga

[link] ez a balett táncos is ugyan azt csinálja, mint amit te akarsz

http://www.youtube.com/watch?v=M3b41Pjc_iM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=_1IvwM0WZyY&feature=relmfu

próbálj meg így nyújtani mint ahogy a videókban

ez attól függ hogy mennyire vagy laza, lehet hogy 1 hónap, de lehet, hogy soha nem fogod tudni megcsinálni, mert a csipőizületi tok és a szalagok nem engedik(vagyis nagyon kötöttek) és a csípő kifordíthatóságtól is függ

Remélem, hogy tudtam segíteni :)

2012. aug. 6. 23:59
 27/36 *Glissade* ***** válasza:

Szia!

A klasszikus balettben ezt a nyújtást lábkihúzásnak hívják.

Nyújtani több féle képen is lehet rá!

1. Állj a rúd mellé oldalra fordulva, és kapaszkodj meg benne az egyik kezeddel.

A rúdhoz közeli lábad lesz a tartó láb, és a másik lábadat fogod nyújtani.

Enyhén forgasd ki a lábaidat, majd csinálj egy demi plié-t. A külső lábadat passé helyzeten keresztül emeld meg, majd az azonos oldali kezeddel fogd meg belső talp élen keresztül a sarkadat vagy a lábfejedet. Majd vezesd ki a lábadat előre és nyújtsd ki. A csípődet ne forgasd el, hanem maradjon szemben.

Ha ez meg volt, akkor kezd el kinyújtani a tartó lábadat, és e-közben vezesd ki oldalra azt a lábadat, amelyiket nyújtod (a csípőd ne emeld meg, és legyen teljesen oldalt).

Ha ez meg volt, akkor kezd el kinyújtani a tartó lábadat, és e-közben vezesd ki oldalra azt a lábadat is, amelyiket nyújtod. Majd tartsd ki pár másodpercig.

Nem elég csak "hajlékonynak" lenned, erő is kell ahhoz, hogy meg tudd csinálni ezt a gyakorlatot. Mert ugyebár a passzív hajlékonyság, nem azonos az aktív hajlékonysággal!!!!

Éppen ezért kötelező ezt is csinálnod:

Hogy el engeded a kezeddel a lábadat, és az izmaid segítségével próbálod meg ugyanott megtartani, ahol a kezeddel tartottad!

Valamennyire le fog esni a lábad, de te törekedj arra, hogy minél feljebb legyen.

Itt van róla kép (csak ő nem nyújtást csinál, hanem grand b. jeté-t, de ugyanúgy kell kinézni a lábkivezetésnek is, mint a képen):

[link]

2. Lehet még rá úgy is nyújtani, hogy a hátadon fekve csinálod meg ugyanezt, ill a hasadon fekve is meg lehet csinálni. Ez a két módszer csak a passzív hajlékonyságot fokozza, tehát nem fogod tudni magasabb emelni a lábadat tőle!

Nyújtás előtt mindig melegíts be, mert a hideg izmok sokkal sérülékenyebbek.

Ha nem melegítesz be, akkor nem, hogy hajlékony nem leszel, de még az izmaidat is tönkre fogod tenni.

Kerüld azt az érzést mintha "izomlázad" lenne a nyújtás után, mert az azt jelenti, hogy túl nyújtottál, és utána roszabb is lesz a hajlékonyságod, mert fájni fog.

2012. aug. 7. 00:42
 28/36 A kérdező kommentje:
köszi szépen Glissade, ez alapján fogom csinálni :))
2012. aug. 8. 21:58
 29/36 A kérdező kommentje:

valaki még írta hogy küldjek képet amikor pasi csinálja: http://www.youtube.com/user/Elasticsteel?feature=relchannel

ő is megtudja

2012. aug. 8. 23:44
 30/36 A kérdező kommentje:
nézzétek 2:50-nél hogyan csinálja... valami ilyesmit akarok :D
2012. aug. 8. 23:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!