Néhány héttel ezelőtt elkezdtem mozogni, úgy, hogy előtte soha nem sportoltam, és másképp is táplálkozom. De valamiért elkezdtem durván hízni! Mit csináljak, mit rontottam el?
Gondoltam, hogy ez a válasz fog jönni, hogy izmot növelni, zsírt pedig leadni. Viszont ez naturálban egyidőben nem megy. Mert az izomnöveléshez tömegnövelő étrend kell (kalória plusz), a zsírleadáshoz pedig szálkásító diéta.
Nagyjából ugyanazok a tápanyagok, inkább az arányokban van eltérés. Leírom mindkét étrendet, hogy lásd a különbséget:
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch). Lányoknak 3-4g*ttkg ch!
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Szálkásító diéta: napi 3g*testtömegkg fehérje kell és 1,5-2,5g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.
Montez: köszönöm! Ezzel sokat segítettél! Most már csak azt kéne elérnem, hogy legyen mit felvennem a mozgáshoz, mert így azért elég gáz, no :(
5.! A csirkemelles salit én is szeretem, de nálunk ez az ára végett ritka, mint a fehér holló! És a futás az egyetlen mozgásforma, amitől elzárkózom, jobbára lelki okok miatt. De azért köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!