Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Néhány héttel ezelőtt elkezdte...

Néhány héttel ezelőtt elkezdtem mozogni, úgy, hogy előtte soha nem sportoltam, és másképp is táplálkozom. De valamiért elkezdtem durván hízni! Mit csináljak, mit rontottam el?

Figyelt kérdés
Nem drasztikus az étrendváltás, ugyan azt eszem, mint eddig (eddig nem híztam, csak már zavart, hogy gyenge vagyok, és nulla az állóképességem, a folytonos betegségekből szintúgy elegem lett), csak azt az adagot amit eddig ettem elosztom 4-6 felé (1-2x ettem nagy adagot), vitamint szedek úgy, mint eddig is. Has és hátizom gyakorlatokat és biciklizést csinálok heti 2-4x 1-3 óra hosszát(idő, idő...), mellette pedig sokat súlyzózom,azt naponta. Egyedül utóbbinak lett pozitív hatása, most már nyögés nélkül emelgetek nagyobb súlyokat is, pedig még nincs egy hónapja, hogy csinálom. De azt vettem észre, hogy a pár hónapja vásárolt, akkor tökéletes méretű farmeromba alig bírom belepasszírozni magam, alig bírom begombolni, a combomon is alig jön fel! Kezdek nagyon pánikba esni, mert nem futi új ruhatárra, nem ezt a visszás reakciót vártam a testemtől. Soha nem voltam hízós, csak beles-combos alkat. Mérlegem nincs, így sem a kezdő, sem a mostani súlyomat nem tudom. Hát erre most durván ráfáztam akkor? Hagyjam abba, álljak vissza "rendesre"?
2012. aug. 6. 19:12
 1/7 A kérdező kommentje:
Egyébként 19L, ha számít.
2012. aug. 6. 19:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha izom jött fel, akkor az nem gond. Valószínű, hogy az edzés hatására a glikogénraktárak jobban feltöltődtek, a glikogén pedig vizet tart vissza, így lett egy kis méretváltozás. Nem kell megijedni, a célt kell kijelölni. Izomnövelés vagy szálkásítás. Nem mindegy, mert két, energetikailag különböző étrend kell hozzá.
2012. aug. 6. 19:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Bizonyos fokig szeretnék izmot is növelni, de nem akarok lufi sem lenni :) inkább fogyni & erősödni szeretnék, de hogy őszinte legyek, nem ismerem a különbségeket ilyen téren. Sok szénhidrátot vagyok kényszerült enni, mivel lassan kritikusan csóró leszek. De mellette sok tejterméket igyekszem magamba diktálni, és mostanában némi zöldet is.
2012. aug. 6. 19:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Gondoltam, hogy ez a válasz fog jönni, hogy izmot növelni, zsírt pedig leadni. Viszont ez naturálban egyidőben nem megy. Mert az izomnöveléshez tömegnövelő étrend kell (kalória plusz), a zsírleadáshoz pedig szálkásító diéta.

Nagyjából ugyanazok a tápanyagok, inkább az arányokban van eltérés. Leírom mindkét étrendet, hogy lásd a különbséget:

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch). Lányoknak 3-4g*ttkg ch!

Ezekből kellene leginkább összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]

Szálkásító diéta: napi 3g*testtömegkg fehérje kell és 1,5-2,5g*testtömegkg szénhidrát (ch).

A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.

[link]

2012. aug. 6. 19:27
 5/7 anonim válasza:
Szerintem úgy kb. 2 hétig (vagy több ideig, ahogy gondolod) nélkülözd egy kicsit a nehéz ételeket (pl. marhahús stb). Kostólj bele a vega életbe :) De nekem van egy kedvencem ilyenkor (sokaknak ajánlom ;) ) Egyél olyan salátát amibe csirkemellet pirítasz és akár kis pirított kenyérkockákkal, fűszerekkel dobod fel... Én nagyon szeretem. Bár én csak úgy eszem, mert hízás problémáim nincsenek... Ha eszek még akkor is eltűnik. Bár nyáron az unalom evés egy kicsit meglátszik :D Ja és szerintem csinál egy torna tervet. Akár 2 napra is feloszthatod és még beleteheted a FUTÁS-t is :) Szerintem a futás segít ezen :)
2012. aug. 6. 19:30
 6/7 A kérdező kommentje:

Montez: köszönöm! Ezzel sokat segítettél! Most már csak azt kéne elérnem, hogy legyen mit felvennem a mozgáshoz, mert így azért elég gáz, no :(

5.! A csirkemelles salit én is szeretem, de nálunk ez az ára végett ritka, mint a fehér holló! És a futás az egyetlen mozgásforma, amitől elzárkózom, jobbára lelki okok miatt. De azért köszi :)

2012. aug. 6. 19:53
 7/7 anonim válasza:
Bocsi :) Ezt nem tudtam....
2012. aug. 6. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!