Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hátvédek általában tehetségtel...

Hátvédek általában tehetségtelen focisok? Nem tudnak jól cselezni, célozni ilyesmi, ezért rakhatta az edző hátra?

Figyelt kérdés

2012. aug. 6. 15:48
 1/9 anonim válasza:
Ez egy oltári nagy baromság,már megbocsáss.Egyik osztálytársam hátvéd,és 5-en nem bírunk vele.
2012. aug. 6. 15:52
 2/9 anonim válasza:

Nem.Én védő vagyok de jobb oladali középpályásként és csatárként is szoktam játszani.

De védő szeretek lenni, már csak azért is mert a cselek mennek de középpályán csak 1 félidőt bírok játszani annyira kihajtom magam hogy pontatlan vagyok 45 perc játék után.

Csatár poszton meg a befejező csatár szoktam lenni de nagyon ritkán csak ha sérült volt most 3 hétig a csatárunk és én pótoltam mert egy csatár se játszott volna legfelül.

Védő szerintem a legizgalmasabb poszt és a legjobb utolsó védőként szeretek a legjobban játszani de jobb oldalon is elvagyok.

2012. aug. 6. 15:56
 3/9 Antimod ***** válasza:

Nem. Az edző általában azért teszi őket hátra, mert jobb a testfelépítésük, vagy kevésbé gyorsak és fordulékonyak, vagy átlagon felül tudnak szerelni.

A cselezéssel kapcsolatban pedig hadd említsek néhány nevet:

Cafú, Baresi, Lahm.

Az más kérdés, hogy az "eltunyulósabb" bajnokságokban elfelejtenek cselezni az ott játszók, mert nem képzik magukat ilyen irányban annyira, illetve mindenhol az edzők a minél egyszerűbb és biztonságosabb megoldásokat erőltetik, így nem szeretik a (többnyire saját térfélen) cselezgető védőket.

2012. aug. 6. 15:58
 4/9 anonim válasza:
Ja és azt ne felejtsd el hogy ha a védők nem játszanak jól akkor a csapat is rossz lesz.
2012. aug. 6. 16:06
 5/9 anonim ***** válasza:
A csatár rúgja a gólokat, de a meccset a védő nyeri meg! Azok vannak hátul, akik védekezőbb szellemben játszanak, és attól is függ, hogy milyen a játékos felfogása. Hiába tesz be az edző egy nem jól cselező (bár nem tanácsos), célzó, tehetségtelen focistát a védelem közepébe, mert a támadók átb@sszák, mit szart a palánkon. Ha nincs jó védelme egy csapatnak, akkor b@szhatják az egész meccset, sőt még a bajnokságot is. :)
2012. aug. 6. 16:23
 6/9 anonim ***** válasza:
És azt se feledjük el, hogy a mai foci már azt is megköveteli a védőtől, hogy oldalt felfussanak és aktívan részt vegyenek a támadásban is, ehhez pont, hogy cselezniük kell, hisz szembe kerülnek az ellen szélső védőjével, akin át kell menniük.
2012. aug. 6. 17:18
 7/9 anonim válasza:
Hát igen de azért a tipikus utolsó védőnek a fejelést kell nagyon gyakorolnia mert 1 szögletnél vagy szabadrúgásnál jól jöhet egy magas védő
2012. aug. 7. 12:53
 8/9 Antimod ***** válasza:

"a mai foci már azt is megköveteli a védőtől, hogy oldalt felfussanak és aktívan részt vegyenek a támadásban is, ehhez pont, hogy cselezniük kell"

A szélsőhátvédeknek valóban, ma már aranyat ér egy gyors, jól cselező és jól centerező szélső hátvéd. Nagyon örülök, hogy a magyar válogatottban is felbukkannak már ilyenek (bár nekik meg védekezésben volna még mit tanulniuk :D).

2012. aug. 7. 12:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát igen, még a Roberto Carlos és Lahm szintet nem érik el, lehet 2050re:D
2012. aug. 7. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!