Milyen olimpiai sportágba érdemes belekezdeni 13 évesen?
Most, hogy tisztáztuk, hogy olimpiára már nem fog menni, őrizzük meg a kedvét, biztassuk, hogy kezdjen úszni, gyúrni, kajakozni, evezni, vagy amihez kedve van.
Csináld. Egyél rendesen hozzá, legyél egészséges, legyen egy jó alkatod, ami az önbizalmadnak is jót tesz.
30 éves vagyok, soha többé nem akarom abbahagyni, pedig én elég későn kezdtem.
Senki nem mondta, hogy akkor ne is sportoljon.
Sőt, én direkt többször is hangsúlyoztam, hogy nem lebeszélni akarom.
De az se jó, ha valaki csalódik később.
Még egyébként nyugodtan versenyekre is járhat akár, csak azt hittem, - mivel az olimpiával kapcsolatban kérdezte -, hogy oda akarna menni.
Papp Laci 20 évesen kezdett boxolni
valamelyik birkózónk(még régen de neve nem jut eszembe 20 évesen kezdte)
kokó 16 évesen
nem lehetetlen ha keményen dolgozik és nagy tehetség
tegyük hozzá hogy akik már kiskorúk óta csinállják azok már sokszor kerültek hullámvölgybe és már kicsit bele is fásultak a sportba( főleg küzdősportoknál égnek ki azok akik korán kezdték)
Szerintem a legtöbb sportban lehet kimagasló teljesítményt elérni, ha ilyen idősen kezded. Ilyen pl. kerékpározás, lovaglás, labdajátékok többsége, tenisz, én egy időben boxoltam, azt kifejezetten 12-13 éves kor után jó elkezdeni. Én mondjuk valamilyen csapatjátékot ajánlanék neked, pl. röplabda, kézilabda, mert ott nem a személyes eredményed számít különösen, mint pl. egy úszónál, hanem az, hogy mennyire tudsz együtt dolgozni a többiekkel. Pl. lehet, hogy van olyan játékos kézilabdában, aki soha nem lő gólt, de nagyon jó gólpasszokat ad, vagy ügyesen védekezik. Ha egy csapat tagja vagy, az egyébként is jobban motivál, mintha egyedül járkálnál el valamilyen edzésre.
Viszont amiről biztosan lecsúsztál: torna, rsg, az akrobatikus sportok többsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!